Početna Gradske teme Exit uskoro potpisuje desetogodišnji ugovor sa državom

Exit uskoro potpisuje desetogodišnji ugovor sa državom

0

Exit Festival

Direktor Exit festivala Dušan Kovačević izjavio je da bi 10-godišnji ugovor između Exita i Republike Srbije obezbedio dugoročnu sigurnost održavanja tog festivala.

On je rekao da se nada da će takav ugovor biti potpisan uskoro, jer je u svim razgovorima sa vodećim ljudima Republike, Pokrajine i Grada Novog Sada prepoznat značaj obezbeđivanja stabilnosti Festivala na period od jedne decenije.

Kovačević je podsetio da je See Dance festival, koji se održava na plaži Jaz, potpisao desetogodišnji ugovor sa opštinom Budva, kojim se garantuje njegovo sigurno održavanje do 2026. godine i po kome će opština Budva u tom periodu u festival uložiti oko pet miliona evra, dok se od See Dance očekuje da nastavi sa trendom porasta turista koji dovodi u Crnu Goru.

Kada je reč o Exitu i Republici Srbiji u ovom trenutku ne postoji takav ugovor koji bi obezbedio dugoročnu sigurnost opstanka Exita u Novom Sadu. Nadamo se da će to pitanje biti rešeno u narednom periodu jer ono garantuje dugoročnu sigurnost i omogućava svim partnerima dugoročne planove – rekao je Kovačević i dodao da je dugoročna sigurnost održavanja festivala bitna i sa stanovišta turističke ponude i privlačenja sponzora.

On je naglasio da Exit festival ne može postojati bez podrške države jer se radi o velikom festivalu koji je u rangu sa najvećim evropskim festivalima čiji su budžeti desetostruko pa i više puta veći, a čije su cene ulaznica od 200 pa do 400 evra, dok se cene ulaznica za Exit kreću oko 50 evra. Po njegovim rečima, značaj Exita se najbolje oslikava u rezultatima istraživanja koja kažu da je taj muzički festival do sada ekonomiji Srbije doprineo sa više od 150 miliona evra.

Izvor: Tanjug
Foto: Exit