Početna Gradske teme U Novom Sadu danima ogromni redovi za bon od 500 dinara

U Novom Sadu danima ogromni redovi za bon od 500 dinara

0

Polgar Andrasa

Svakodnevna slika u Polgar Andraša, podela bonova za ugrožene za kupovinu u “Univerexport” marketima. Ovu akciju sprovodi Udruženje “Socijalna pravda”, bonove deli još od 2014. godine.

Svakog dana u dvorištu kuće na Telepu stvaraju se ogromni redovi, a često dolazi i do svađa i prepirki. Ipak, građani dolaze po bonove koje dobijaju uz ličnu kartu (svoju ili članova svoje porodice).

Fondaciju “Socijalna pravda” osnovala je kompanija “Minakva” još 2007. godine i da su do sada poslali preko 5.000 članova na banjski oporavak, a delili su i prehrambene pakete (ulje, brašno, šećer), pakete od pola kilograma kafe, pakete sokova ili vode, kako kažu prvenstveno socijalno ugroženim kategorijama stanovništa.

Inače, iste godine kada je osnovana fondacija osnovana je i stranka pod nazivom “Udruženi penzioneri i socijalna pravda”, da bi se 2014. godine preimenovala u partiju “Zeleni – socijalna pravda” koju predvodi književnik Pero Zubac.

Na prethodnim izborima, u maju 2012. godine, u Novom Sadu su dobili oko 7.000 glasova i bili su blizu cenzusa. Inače, podržavaju Demokratsku stranku, piše portal “021”.

Autor: NSHronika.rs
Foto: NSU – Uživo sa novosadskih ulica