Početna Gradske teme Festival aforizama, viceva i anegdota 2015

Festival aforizama, viceva i anegdota 2015

magistrat-sremski-karlovci

Festival aforizama, viceva i anegdota “AVA 2015” biće održan danas u Sremskim Karlovcima, u svečanoj sali Magistrata, saopšteno je iz Udruženja književnika Srbije.
Festival, koji se održava po treći put, otvoriće gradonačelnik Sremskih Karlovaca Milenko Filipović, a pozdravno slovo održaće Selimir Radulović, upravnik Biblioteke Matice srpske iz Novog Sada i prof. dr Dimitrije Panfilov, u ime organizatora.

Priznanje od bronze “Lovorov venac pesničke patnje i slave”, umetnički rad prof. dr Dragana Radenoviča, biće uručeno poznatom književniku i TV voditelju Raši Popovu.

Prošlogodišnji laureat ove nagrade je akademik Matija Bećković.

Diploma “Počasni vitez srpskog humora” biće posthumno dodeljena književniku Radomiru Andriću, za njegov doprinos humoru, poeziji, prevodilaštvu i leksici.

U programu koji je podeljen u tri celine aforizme će govoriti Ranko Guzina, Dragutin Minić Karlo, Ilija Marković, Aleksandar Baljak i Aleksandar Čotrić.

Anegdote o poznatima govoriće književnici Tomislav Đokić i Dušan Varićak, a veštinu kazivanja viceva demonstriraće novinarka Tanja Aleksić i pisac i lekar Dimitrije Panfilov.

Autor: Tanjug
Foto: Ilustracija