Početna Gradske teme Bojan Panaotović naslediće Adreja Fajgelja na mestu direktora KCNS?

Bojan Panaotović naslediće Adreja Fajgelja na mestu direktora KCNS?

panaotovic

29.05.2015. 10:00

Novi direktor Kulturnog centra Novog Sada najverovatnije će biti Bojan Panaotović, sociolog iz Novog Sada. Panaotović (41) je kadar Treće Srbije, a ukoliko ga Skupština grada u petak bude imenovala, na mestu direktora naslediće Andreja Fajgelja koji je pre desetak dana podneo ostavku.
Panaotović inače radi na TV Most poslednjih 15 godina, napisao je i objavio stručne članke iz oblasti sociologije, a ima i pet objavljenih knjiga među kojima je najpoznatija “Knjiga o Džoniju”, esej o Branimiru Džoniju Štuliću koji je u periodu 1993 – 1995. doživela četiri izdanja.
– Verujemo da je Panaotović dobro rešenjenje za KCNS – kazao je predsednik Treće Srbije Miroslav Parović. On je dodao i da će Fajgelj ostati na čelu projekta “Novi Sad evropska prestonica kulture 2021. godine”.
Među imenima koja su se poslednjih dana navodila kao potencijalni naslednici Fajgelja, najviše se pominjao slikar Radovan Jokić.

radovan_jokic

27.05.2015. 20:30

Slikar Radovan Jokić za sada je najozbiljnije ime koje se pominje kao mogući novi direktor Kulturnog centra Novog Sada. On kaže da zvaničan poziv još nije dobio, da je sve i dalje na nivou glasina, ali da bi rado prihvatio rukovođenje ovom ustanovom kulture.
– Prvu stvar koju bih uradio je uspotavljanje narušene komunikacije između kulturnih radnika u gradu – kazao je Jokić.
Nezadovoljan kulturnom politikom u gradu, nedavno je izjavio i da je pesimista u pogledu promovisanja Novog Sada kao Evropske prestonice kulture.
– Kada vam direktor Kulturnnog centra ne radi ništa, troši svoje vreme na borbu sa okolinom, sa potpunim odsustvom ideja, ja ne mogu da budem optimističan.
Podsetimo da se i prilikom poslednje preraspodele rukovodećih mesta u Gradu, juna prošle godine, pominjala mogućnost smene Andreja Fajgelja sa mesta direktora KCNS i da se i tada navodilo ime Radovana Jokića kao najozbiljnijeg kandidata koji bi ga nasledio na toj funkciji. On (53) je za vreme mandata Maje Gojković kao gradonačelnice Novog Sada bio gradski sekretar za kulturu, a trenutno je zaposlen u Turističkoj organizaciji Novog Sada.
Inače, više imena pominjalo se poslednjih dana kao potencijalni naslednici Fajgelja koji je nedavno podneo ostavku. Pričalo se o Miodragu Isakovu koji je blizak Trećoj Srbiji, te o Nemanji Milenkoviću koji trenutno vodi Fondaciju Exit, ali je sve ostalo na nivou gradskih tračeva.

Autor: 021.rs