Početna Gradske teme Festival digitalne kulture “Iskorak” od 25. avgusta na Educonsu

Festival digitalne kulture “Iskorak” od 25. avgusta na Educonsu

0

Educons_festivalFestival digitalne kulture “Iskorak” održaće se od 25. do 28. avgusta na Univerzitetu Educons u Sremskoj Kamenici.Raznovrstan programski sadržaj festivala namenjen je ljubiteljima digitalne inovacije i produkcije.

Program će, pored panel predavanja renomiranih stručnjaka iz Srbije i inostranstva, obuhvatiti i četiri trodnevne radionice koje su namenjene mladima i onima koji svoje prve profesionalne korake planiraju da naprave u svetu digitala.

Tematske oblasti radionica obuhvataju najpopularnije delatnosti digitalne svakodnevnice kao što su: gejming (dizajn, koncept i finalizacija grafike za video igre), video produkcija (mala škola filma), virtuelna realnost (potencijali tehnike savladavanja VR-a) i digitalna produkcija u kreiranju modernih promotivnih kampanja.

Radionice su besplatne, a broj mesta je ograničen, te je prethodna prijava učesnika obavezna.

Festival digitalne kulture “Iskorak” predstavlja aktivnu tendenciju Fakulteta za digitalnu produkciju Univerziteta Educons da umreži stručnjake iz digitalne umetnosti i da na taj način generiše akademsku misao i praktična dostignuća svih učesnika iz Evrope i Srbije, te da mladima pruži efikasnu mogućnost da na kreativan i kvalitetan način savladaju veštine koje zahteva dinamičan svet digitala.

Festival će otvoriti i u okviru programa održati panel predavanje, prof. dr Krista Somerer, jedna od najznačajnijih figura XX i XXI veka u svetu digitalne umetnosti i jedan od osnivača čuvenog festivala Ars Electronica u Lincu.

Više informacija o programu, predavačima i prijavi možete pogledati OVDE.

Autor: 021