Početna Gradske teme Festival “Dunavska sonata” promoviše mlade!

Festival “Dunavska sonata” promoviše mlade!

dunavska sonata

Studentska asocijacija Univerziteta u Novom Sadu je organizovala tokom ovog leta prvi Festival mladih izvođača klasične muzike DUNAVSKA SONATA 2015. Svakog petka od 10. jula do 21. avgusta od 19 časova pod vedrim nebom, na samoj obali Dunava možete uživati u nastupima mladih izvođača. Ovog petka bio je održan drugi koncert u okviru ovog festival na kojem su učestvovali jedanaestogodišnja violinistkinja Miljana Popović, dvadesetjednogodišnja pijanistkinja Sanja Radulović i sastav Akord iz Bačke Palanke koji klasiku izvode u nesvakidašnjem aranžmanu za tamburicu, gitaru i kahun.

dunavska sonata1

Sanji, mladoj pijanistkinji, se najviše svidela opuštena atmosfera koju Štrand ostavlja zbog vode i blagog povetarca koji je duvao, kao i kontakt sa publikom koji je bliži na ovoj lokaciji tokom nastupa.

Svi učesnici i posetioci će biti zabeleženi dokumentarnim filmom koji će posle završetka festivala nastaviti da promoviše vrednosti Dunavske sonate.

Festival je namenjen za sve muzičke umetnike koji žele da odsviraju svoju omiljenu klasičnu kompoziciju pred više od 10.000 ljudi na otvorenom, u prirodi, na samoj obali Dunava, kao solo izvođač, trio ili kvartet. Prijave su i dalje otvorene za učešće na festivalu.

Prisustvujte jedinstvenoj atmosferi u gradu, u kojoj sve konvencionalne barijere i predrasude između čoveka i vrhunske umetnosti nestaju!

dunavska sonata2
Autor: Ljiljana Kozarev, NsHronika.rs