Početna Gradske teme Festival nauke i obrazovanja na Univerzitetu u Novom Sadu

Festival nauke i obrazovanja na Univerzitetu u Novom Sadu

0

9134-training-409584-960-720

Festival nauke i obrazovanja svečano će biti otvoren u subotu, 7. maja 2016. godine, na platou Centralne zgrade Univerziteta u Novom Sadu.

Festival će u 10 časova otvoriti akademik Vladimir Kostić, predsednik Srpske akademije nauka i umetnosti, a nakon toga biće upriličeno i svečano otvaranje izložbe pod nazivom “Milankovićev kanon osunčavanja Zemlje”.

Tokom dva dana trajanja Festivala nauke i obrazovanja u amfiteatru zgrade Rektorata Univerziteta u Novom Sadu smenjivaće se naučne tribine sa akcentom na klimatske promene, odnosno eminentni stručnjaci će na popularan način pokušati da objasne posetiocima zašto se klima menja?

Drugi dan Festivala biće posvećen primenjenim naukama, gde će stručnjaci u oblasti IT tehnologije govoriti o pojavi mnogobrojnih softverskih kompanija u Novom Sadu, a takođe će okriti i čaroban svet dronova.

Ove godine u okviru Festivala poseban akcenat se stavlja na obrazovanje. Fakultetu koji su u sastavu Univerziteta u Novom Sadu predstaviće se na tribini pod nazivom “Programi na Univerzitetu u Novom Sadu – šta studirati?”.

Kampus će tokom dva dana trajanja manifestacije krasiti 60 radionica koje će na popularan i zanimljiv način promovisati nauku i na taj način je približiti svim posetiocima. Pored radionica, posetioci će imati priliku da se upoznaju sa “Softverskom dolinom” gde će se predstaviti kompanije u oblasti IT sektora.

Ulaz na Festival nauke i obrazovanja je besplatan, a radno vreme je od 10 do 18 časova.

Više informacija o Festivalu nalazi se na adresi: www.scifest.uns.ac.rs.

Izvor: mojnovisad.com
Foto: Ilustracija / Pixabay.com