Početna NStyle Serbia Fashion Week povezao dizajnere sa četiri kontinenta

Serbia Fashion Week povezao dizajnere sa četiri kontinenta

0

Drazen Zigic_070416_104

Serbia Fashion Week objavio je rezultate nakon još jedne uspešno završene sezone

S_Braun_090416_164

Nedelja mode, održana od 6. do 11. aprila u Novom Sadu, obuhvatila je trideset i jednu reviju, kako domaćih, tako i inostranih dizajnera koje su okuplie više desetina hiljada posetilaca.

V_Velickovic_100416_139

Pored doajena scene Serbia Fashion Week-a kao što su: Marija Šabić, Bata Spasojević, Boško Jakovljević, Mladen Milivojević Baron, Vesna Milošević i Zorana Miličić, na repertoaru ove sezone pojavile su se i poznate modne kuće: JSP, Suzana Perić, Ana Vasiljević, Nina Karlavaris, Tijana & Mila Popović itd. Po prvi put ove sezone Obuća Metro održala je reviju obuće koja je bila i humanitarnog karaktera.

Drazen Zigic_100416_206

Zahvaljujući kvalitetu profesionalne organizacije i produkcije, kao i toploj dobrodošlici, SFW je nastavio trend rasta među popularnim destinacijama za inostrane dizajnere. Tako je ove sezone na svoju pistu privukao veliki broj modnih brendova sve od Los Anđelesa, pa do Ukrajine, među kojima se nalaze i: Isabell de Hellerin (Nemačka), Eymeric Francois (Francuska), Bluedenimes (Holandija), Mr. Triple X (USA), Piotr Drzal (Poljska), Dress-mee (Švajcarska), NiOka/Nika Ravnik (Slovenija), Lesia Semi (Ukrajina) i Carmichael Byfield (Holandija).

V_Velickovic_080416_067Interesovanje inostranih medija bilo je u porastu. Na putu za Srbiju, kako bi prisustvovali manifestaciji, našli su se: Jo Squillo, legendarna televizijska zvezda, modna ikona i osnivač Class TV Moda (Italija), FNL NETWORK (Amerika), Runway Manhattan (Amerika), Fashion Insider (Amerika), MedModa (Italija), El Sharkiah Magazine (Saudijska Arabija), RTRS (Republika Srpska), Fashion News Live (Amerika), World of Fashion (Italija) i mnogi drugi. Dodatno internacionalno medijsko pokroviteljstvo omogućili su: Star 24 TV (Francuska), Modelboard.com Magazine (Holandija), Fashion Channel (Italija) i drugi.

V_Velickovic_100416_245Organizacija Serbia Fashion Week-a, je takođe najavila osnivanje Serbia Fashion Film Festival-a, zbog kojeg su za vreme održavanja Nedelje mode, prikazivane selekcije filmova sa Madrid Fashion Film Festival-a, Berlin Fashion Film Festival-a i Istanbul Fashion Film Festival-a. Gospodin Tuna Yilmaz, osnivač Istanbul Fashion Film Festival-a i partner ovog novog događaja u Srbiji, je specijalno za ovu priliku došao na SFW kako bi pomogao u prezentovanju projekta.

L Marković_080416_073

Kao i prethodnih godina, Serbia Fashion Week je za svoje goste pripremio dobro poznate radionice i seminare. Tokom predavanja i seminara koji su bili otvorenog tipa, obrađene su teme “Content marketing u modnoj industriji”, “Kako doći do školarine na nekim od najprestižnijih svetskih modnih Univerziteta”, kao i okrugli sto sa temom “Kako učestvovati na New York Fashion Weeku”, o čemu je govorila predsednica Serbia Fashion Weeka, gospođa Svetlana Horvat i Erik Rosete, predstavnik New York Fashion Weeka.

Drazen Zigic_100416_075

Pred stručnim žirijem, sastavljenog od predstavnika Nacionalne Komore za Modu Srbije i međunarodnih stručnjaka iz modne industrije 10 polufinalista nacionalnog takmičanje za mlade dizajnere (FTDC) i 10 polufinalista evropskog takmičenja za mlade dizajnere predstavili su jedan od modela kojim su se prijavili za takmičenje.

S_Braun_090416_007

Finalisti koji će imati svoje revije u novembarskom izdanju SFW su: za FTDC – Nevena Ivanović, Jelena Đukanović i Katarina Romčević, a za EFTDC su – Marina Smalygova i Victoria Tkacheva brend “Strangelove” iz Belorusije, Nina Grubar iz Slovenije i Polona Roblek iz Slovenije.

Drazen Zigic_100416_115

Pored ljudi iz sveta medija, SFW je takođe bio domaćin inostranim VIP gostima, koji su došli kao prijatelji Nedelje mode. Dolazeći čak iz Los Anđelesa, Beverli Hilsa, Atlante i Varšave, mnogi su kupovali kreacije tokom samog dogadjaja i na taj ukazali na kvalitet modela koji su predstavljeni, ali i na značaj organizovanja dogođaj za razvoj privrede u Srbiji.

Drazen Zigic_100416_177

Ovu sezonu obeležili su i veoma važni datumi za nekoliko dizajnera. Ana Vasiljević i Tijana &Mila Popović proslavile su desetogodišnjicu svog rada, dok je Mladen Milivojević Baron, posebnom privatnom revijom u Dvorcu Eđšeg, u ponedeljak 11. aprila, proslavio dvadeset godina postojanja na modnoj sceni. Sedmo po redu izdanje Serbia Fashion Weeka biće održano u periodu od 7. do 13. novembra 2016. godine.

Drazen Zigic_100416_187

Autor: NSHronika.rs
Foto: Serbia Fashion Week / D. Žigić; V. Veličković; L. Marković; S. Braun