Početna Gradske teme Festival nauke u Novom Sadu 7. i 8. maja

Festival nauke u Novom Sadu 7. i 8. maja

festival-nauke-i-obrazovanja-jpg_660x330

U zgradi rektorata i centralnom kampusu Univerziteta u Novom Sadu u subotu i nedelju, 7. i 8. maja, biće održana manifestacija “Festival nauke i obrazovanja 2016”. Program će biti organizovan u periodu od 10 do 18 časova, a ulaz je besplatan.
Prvog dana Festivala u amfiteatru zgrade Rektorata Univerziteta u Novom Sadu biće održane dve tribine na temu klimatskih promena, a eminentni stručnjaci će na popularan način pokušati da objasne posetiocima zašto se klima menja.

Na platou ispred Rektorata biće otvorena izložba “Milankovićev Kanon osunčavanja Zemlje” autora prof. dr Aleksandra Petrovića.

Drugi dan Festivala biće posvećen primenjenim naukama, a stručnjaci iz oblasti informacionih tehnologija u amfiteatru zgrade Rektorata održaće predavanja na temu “Softverska dolina u Novom Sadu – novosadske IT kompanije” i “Dronovi – kako rade i čemu služe”.

Fakulteti koji su u sastavu Univerziteta u Novom Sadu predstaviće se na tribini pod nazivom “Programi na Univerzitetu u Novom Sadu – šta studirati?”.

Tokom oba dana biće održano i oko 60 radionica iz različitih naučnih oblasti u okviru kojih će se predstaviti četrnaest fakulteta i dva naučna instituta Univerziteta u Novom Sadu, kao i više drugih institucija. Posetioce očekuju: “Simulacija uviđaja”, “Žene kroz istoriju”, “TV radionica”, “Kreativni ekonomista”, “Kako da raspoznaješ akcente – samo gledaj, a možeš i da slušaš”, “Čik pogodi šta se štampa na vodi” i drugo.

Dodatne informacije o Festivalu mogu se pronaći na sajtu i zvaničnoj Facebook stranici.

Autor: NSHronika.rs
Foto: Promo