Početna Gradske teme Udruženje “Veliko kolo” uskoro u novim prostorijama

Udruženje “Veliko kolo” uskoro u novim prostorijama

36Folklorno udruženje “Veliko kolo” od marta 2010. godine obuhvata rad sa decom uzrasta od 4-15 godina, kao i Seniorsku folklornu grupu od 15 godina, pa na dalje, kao i grupe sa osobama sa invaliditetom (Dom “Veternik” i ŠOSO “Milan Petrović”) i broji preko 700 članova. Probe se održavaju u školama i obdaništima u Veterniku i Novom Sadu.

37U rad Udruženja uključeno je nekoliko sekcija, među kojima su: Škola folklora za decu uzrasta od 4 do 15 godina; Dečiji ansambl; Škola folklora za odrasle (starije od 15 godina); Dečija radionica; Škola folklora za osobe sa smetnjama u mentalnom razvoju; Narodni orkestar; Pevačka grupa i Izvođački ansambl.

13 (1)

Usled velikog broja grupa članovi su se dali u potragu za novim prostorom, koji će im omogućiti nesmetano održavanje proba za veći broj ljudi, kao i za mesto koje će im biti na raspolaganju veći deo dana. Mesto na kom se održavaju redovne probe i koje daje prostor za druženje pre i posle istih.

???????????????????????????????Početkom februara objavljen je konkurs od strane JP “Skloništa”, koje daje u zakup na korišćenje slobodna atomska skloništa i udruženje je dobilo prostor veličine 260 kvadrata koji se nalazi na Novom naselju. Prilikom primopredaje sklonište je dobijeno kao “goli beton”. Bilo je potrebno adaptirati čitav prostor, kako bi ga deca i odrasli mogli koristiti za napomenute aktivnosti. Angažovanjem velikog broja roditelja, članova, prijatelja i sponzora svi zajedno uspeli su da pokrenu radne akcije, da se prostor što pre adaptira i omogući rad grupa.

35Radovi kojima se odazvao se veliki broj ljudi: molera, gipsara, staklara, bravara, stolara, električara, vodoinstalatera, limara, parketara, slikara, domaćica i drugih Novosađana polako se privode kraju, a otvaranje je zakazano za 12. maj u 18:00 časova.

Autor: NSHronika.rs
Foto: Veliko kolo