Početna Sport Nenad Lalatović posle pobede u Beogradu: Igrači i navijači “Vojvodine” zaslužuju Evropu

Nenad Lalatović posle pobede u Beogradu: Igrači i navijači “Vojvodine” zaslužuju Evropu

0

FK Vojvodina

Posle pobede svog tima nad ekipom “Čukaričkog” u Beogradu, šef stručnog štaba “Vojvodine” Nenad Lalatović izjavio je da igrači i navijači “stare dame” zaslužuju da njihov klub igra i na međunarodnoj sceni.

U četvrtom kolu plej ofa Super lige Srbije, “Vojvodina” je savladala “Čukarički” u Beogradu rezultatom 1:2 (1:0).

Čestitam obema ekipama na borbi, zalaganju i htenju, po terenu koji danas nije bio baš idealan za igru. Takođe, čestitao bih Čukaričkom i na rezultatima koje je ostvario ove sezone, a posebno na poslednjih nekoliko pobeda u nizu. Pokazali su da se radi o vrlo kvalitetnom timu, koji je preporodio moj kolega Lešnjak. Znali smo da nas čeka teška utakmica i tako smo se i spremali, iako smo u meč ušli onako kako nisam želeo, pošto smo u prvih dvadesetak minuta stajali daleko od igrača. Po ko zna koji put ove sezone, primili smo gol kakav smo primili, tačnije poklonili smo ga protivniku. Nakon toga smo počeli bolje da igramo i koristimo prostor iza zadnje linije Čukaričkog, pa smo stvorili prilike kada je Trujić idealno uposlio Malbašića, a potom i Babić imao stopostotnu šansu. Na poluvremenu, igračima sam rekao da nam je svejedno da li ćemo izgubiti sa 1:0 ili sa 3:0, jer ukoliko želimo da se nadamo Evropi, ovde moramo da pobedimo. Mislim da smo u drugom poluvremenu bili bolji, postigli dva lepa gola i imali malo sreće, ali ona nam na dosta prethodnih utakmica baš i nije bila naklonjena. Igrači koji su ušli u igru sa klupe su doneli prevagu na terenu, što je ono što i očekujem od njih. Žao mi je što je bilo ovakvo vreme, pa da ovu lepu utakmicu nije uživo gledalo više ljudi, jer Čukarički, njegovi igrači, trener, direktor i predsednik zaslužuju da imaju više gledalaca na njihovim utakmicama. U svakom slučaju, želim im mnogo sreće u nastavku takmičenja, a mojoj Vojvodini želim da izbori plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope – kaže Lalatović.

FK Vojvodina Nenad Lalatovic (1)

Ovom pobedom, “Vojvodina” je preuzela četvrto mesto na tabeli, što bi, u slučaju da “Partizan” osvoji Kup i na kraju sezone bude plasiran na drugom ili trećem mestu, trebalo da joj donese plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope.

Naš cilj je da budemo među prva četiri tima i na taj način izborimo plasman u Evropu. Na mnogo utakmica ove polusezone nismo imali sreće i primali smo golove u poslednjim minutima. Da smo imali samo malo više sreće i koncentracije u završnici, sada bismo verovatno već obezbedili plasman u Evropu. No, treba uzeti u obzir i to da su nam zimus otišli Ivanić, Ožegović i Stanisavljević, igrači koji su prošle polusezone zajedno dali 28 golova. Došlo je mnogo novih igrača i treba vremena da se sve to uklopi. Predstoji nam velika borba, jer i ‘Radnički’ ima jako dobar tim, ali i težak raspored, sličan našem. Od timova koji se bore za Evropu, ubedljivo najbolji raspored do kraja sezone ima ‘Borac’, koji je pobedio ‘Radnički’, potom dočekuje i ‘Radnik’, pa gostuje nama, a onda u poslednjem kolu dočekuje ‘Voždovac’. S druge strane, nama i Radničkom u preostala tri kola slede utakmice protiv ‘Crvene zvezde’ i ‘Partizana’. Ipak, verujem da ćemo uspeti. Klub kao što je ‘Vojvodina’, igrači i navijači kakve ima i grad kao što je Novi Sad zaslužuju evropske utakmice – kaže Lalatović.

Na pitanje novinara da li vidi “Vojvodinu” u Evropi u slučaju da “Partizan” ne osvoji Kup, trener “Vojvodine” imao je spreman odgovor.

Naravno da vidim, ali ne želim nikoga da motivišem, pogotovo ne velike klubove. U svakom slučaju, verujem u nas – rekao je Lalatović.

U narednom kolu, Vojvodina će ovog vikenda gostovati ekipi “Crvene zvezde” u Beogradu.

Izvor: fkvojvodina.rs
Foto: Jelena Grlić/FK Vojvodina/Facebook