Početna Gradske teme FILM POD VEDRIM NEBOM: Konkurs za „21114 Film fest” Novog kulturnog naselja...

FILM POD VEDRIM NEBOM: Konkurs za „21114 Film fest” Novog kulturnog naselja je otvoren

0

Ove godine održava se osmi po redu „21114 Film fest” u organizaciji Novog kulturnog naselja. Drage nam livade u ulici Bate Brkića na Novom naselju biće novosadsko stecište filmadžija, filmofila i filmozofa od 8. do 11. septembra.

Kao i prethodnih godina, publika će dodeliti nagradu novonaseljski „Zlatni čep” za najbolji kratkometražni film selekcije filmova izabranih sa konkursa.

Sa filmskim uzbuđenjem obaveštavamo vas da je konkurs za prijavu kratkometražnih igranih, animiranh i dokumentarnih filmova na osmom „21114 Film festu” zvanično otvoren!

Svi zainteresovani autori mogu prijaviti svoje filmove (čije trajanje ne prelazi 30 minuta, a nastali su u periodu od juna 2022. do avgusta 2022. godine) putem prijavnog formulara, koji se nalazi na adresi: https://bit.ly/21114Konkurs

Filmovi koji budu izabrani od strane selektora festivala ulaze u konkurenciju za nagradu publike „Zlatni čep”, inače autorski rad novosadskog akademskog vajara Dejana Jankova.

Do sada je u selekciji učestvovalo preko 40 filmova iz celog regiona, a prošle godine publika je „Zlatni čep” dodelila filmu Dostavljačke priče Milane Nikić. Od svog prvog izdanja 2015. godine, „21114 Film fest” okupio je više od 10.000 ljudi u našem bioskopu bez krova na jednoj od lokacija budućeg Kulturnog centra Novog naselja.

Kulturni centar zapravo već je svuda gde su kultura i umetnost, a od 2014. godine Novo kulturno naselje organizovalo je 16 festivala, preko 1.100 edukativnih i umetničkih radionica i događaja, volonterskih i humanitarnih akcija, akcija ozelenjavanja, čišćenja i uređivanja javnih prostora, kao i nekolicinu međunarodnih projekata.

Sva pitanja u vezi sa konkursom, filmskim festivalom i ostalim aktivnostima, možete postaviti na mejlu nkn@novokulturnonaselje.rs

Izvor: nsuzivo.rs
Foto: Promo