Početna Danas u gradu Besplatni pregledi kod dermatologa u sklopu Euromelanom kampanje

Besplatni pregledi kod dermatologa u sklopu Euromelanom kampanje

0

U sklopu Euromelanom kampanje, zakazani besplatni dermatološki pregledi biće organizovani 13. juna u celoj zemlji, u državnim i privatnim klinikama.

Ovaj dan za pregled je podsticajan za građane, ali ne moramo ga čekati. Za one koji primete neku promenu na koži, treba da dobiju uput izabranog lekara za dermatologa.

Pregledi mladeža ne obavljaju se samo u bolnicama, nego i po domovima zdravlja. Zahvaljujući donacijama, lekari u domovima zdravlja imaju dermoskope, aparate za pregled kože. Zahvaljujući tom aparatu moguće je otkrivanje melanoma, raka kože, u ranoj fazi.

S obzirom na to da su ovakvi preventivni pregledi organizovani i prethodnih godina, kako izgleda dan za preglede u Kliničkom centru Vojvodine?

Koliko dermatologa obavlja preglede, kakvo je interesovanje građana?

Za sve one koji se prijave, preventivni pregledi će biti 13. juna, a gde će pregledi biti u Kliničkom centru Vojvodine?

Kakva je situacija u praksi, u kojoj fazi otkrivate melanom i koliko ga često otkrijete?

Kako izgleda promena na koži koja zahteva proveru?

Na ova i druga aktuelna pitanja, odgovore smo u razgovoru za Radio Novi Sad, potražili od doktorke Milane Ivkov Simić sa Klinike za kožne i venerične bolesti Kliničkog centra Vojvodine.

Svi građani koji žele da provere mladeže, mogu da zakažu preventivni pregled telefonom 0800 / 222-888, 6. i 7. juna (ponedeljak i utorak), u od 8 do 20 časova, a pregledi će biti obavljeni 13. juna u državnim i privatnim klinikama širom zemlje.

Izvor: RTV.rs
Foto: Pixabay