Početna Gradske teme Filozofski fakultet nudi nove programe za studente

Filozofski fakultet nudi nove programe za studente

Na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu od ove godine moći će da se upišu novi akreditovani studijski programi – Osnovne i master akademske studije Kulturologije, kao i Osnovne akademske studije Komunikologija i odnosi sa javnošću.

Prva generacija studenata biće primljena u upisnom roku 2020. godine.

Kako poručuju na Filozofskom fakultetu, Osnovne akademske studije Kulturologije nude moderno obrazovanje za interdisciplinarnu analizu fenomena kulture, upravljanje politikama i projektima u oblasti kulture i interkulturalno komuniciranje.

Studenti koji završe četvorogodišnje studije Kulturologije stiču zvanje diplomirani kulturolog sa kojim mogu da rade u javnom, privatnom, nevladinom sektoru, u ustanovama kulture i turizma, na domaćim, međunarodnim, prekograničnim projektima i kulturnim događajima.

Kada su u pitanju Osnovne akademske studije Komunikologija i odnosi sa javnošću, one su namenjene obrazovanju profesionalnih komunikatora koji dobijaju znanja za bavljenje različitim poslovima u medijskim i komunikacionim delatnostima. Studenti koji završe ovaj program i steknu zvanje diplomirani komunikolog, stiču znanja potrebna za rad u sferi strateškog komuniciranja, odnosa sa javnošću, marketinga, analize medijskih sadržaja i drugim poslovima upravljanja, obrade i distribucije informacije u javnoj komunikaciji.

Informacije o prijemnom ispitu, strukturi studija, predmetima i kontakt adresama za više detalja, možete da pronađete OVDE.

Izvor: 021
Foto: Wikipedia