Početna Gradske teme Formirana radna grupa za sanaciju poslovanja Apoteke “Novi Sad”

Formirana radna grupa za sanaciju poslovanja Apoteke “Novi Sad”

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević formirao je radnu grupu koja će pripremiti plan sanacije poslovanja Apoteke “Novi Sad”.

Kako se navodi u odluci, plan treba da omogući da se restrukturiranjem ili kroz drugi oblik transformacije obezbede finansijska održivost te zdravstvene ustanove, odnosno da posluje na najracionalniji i najefikasniji način. Konkretno, radna grupa će analizirati rashode ove ustanove, listu poverilaca, listu dužnika, međusobna potraživanja između Apoteke i javnih preduzeća, kao i stanje imovine i zaliha Apoteke.

Odluka o formiranju radne grupe doneta je zbog problema u kojima se Apoteka “Novi Sad” nalazi duži period, a trenutno dobavljačima duguje 237 miliona dinara.

Rok da radna grupa obavi analize i iznese predlog za transformaciju i reorganizaciju je 60 dana.

Njen predsednik je stečajni upravnik Radovan Ivetić, zamenik predsednika je advokat Milan Đukić, a članovi su direktorka Apoteke “Novi Sad” Nada Ilić, Jelena Lopatić iz sindikata Apoteke, Branislava Nedeljković iz Gradske uprave za zdravstvo, zamenik gradskog pravobranioca Vojislav Janković i Adrijan Mesarović iz Razvojne banke Vojvodine u stečaju.

Izvor: 021
Foto: Ilustracija/Pixabay