Početna Gradske teme Formirana radna grupa za sanaciju poslovanja Apoteke “Novi Sad”

Formirana radna grupa za sanaciju poslovanja Apoteke “Novi Sad”

0

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević formirao je radnu grupu koja će pripremiti plan sanacije poslovanja Apoteke “Novi Sad”.

Kako se navodi u odluci, plan treba da omogući da se restrukturiranjem ili kroz drugi oblik transformacije obezbede finansijska održivost te zdravstvene ustanove, odnosno da posluje na najracionalniji i najefikasniji način. Konkretno, radna grupa će analizirati rashode ove ustanove, listu poverilaca, listu dužnika, međusobna potraživanja između Apoteke i javnih preduzeća, kao i stanje imovine i zaliha Apoteke.

Odluka o formiranju radne grupe doneta je zbog problema u kojima se Apoteka “Novi Sad” nalazi duži period, a trenutno dobavljačima duguje 237 miliona dinara.

Rok da radna grupa obavi analize i iznese predlog za transformaciju i reorganizaciju je 60 dana.

Njen predsednik je stečajni upravnik Radovan Ivetić, zamenik predsednika je advokat Milan Đukić, a članovi su direktorka Apoteke “Novi Sad” Nada Ilić, Jelena Lopatić iz sindikata Apoteke, Branislava Nedeljković iz Gradske uprave za zdravstvo, zamenik gradskog pravobranioca Vojislav Janković i Adrijan Mesarović iz Razvojne banke Vojvodine u stečaju.

Izvor: 021
Foto: Ilustracija/Pixabay