Početna Gradske teme Fruška gora dobija najdužu trim stazu u Srbiji – pet i po...

Fruška gora dobija najdužu trim stazu u Srbiji – pet i po kilometara prirodnog puta na Iriškom vencu

0

Na Fruškoj gori, u blizini Novog Sada, gradi se najduža trim staza u Srbiji, dužine pet i po kilometara, a radovi bi trebalo da budu gotovi kroz mesec dana – najavio je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

Staza će se nalaziti na Iriškom vencu, prolazeći kraj spomenika “Sloboda”, Hotela “Norcev” i televizijskog tornja. Radove izvodi “Karin komerc”.

Staza dugačka pet i po kilometara gradi se od prirodnih materijala, a tokom radova, kako je ukazano, nijedno drvo nije posečeno.

Radovi su počeli sredinom septembra. Po rečima Vučevića, trim staza će predstavljati jednu od najatraktivnijih lokacija na Fruškoj gori.

“Hvala Srpskom atletskom savezu na struci, na znanju, inicijativi, kao i Nacionalnom parku što su dozvolili da se sve ovo uradi na Fruškoj gori. Verujem da će ne samo Novosađani, nego svi ljudi koji dolaze na Frušku goru, i iz Beograda, Rume, Sremske Mitrovice, dolaziti na Frušku goru da provedu prijatno vreme ovde”, dodao je Vučević.

Staza će biti namenjena i za održavanje kros takmičenja, kao i za planinska trčanja, a plan je da se od 2023. na njoj organizuju i međunarodna nadmetanja.

Izvor: 021.rs
Foto: Pixabay