Početna Gradske teme Fruška gora poziva izletnike na uranak

Fruška gora poziva izletnike na uranak

0

L&Z Maraton  (3)

JP Nacionalni park “Fruška gora” pozvalo je danas sve ljubitelje prirode da i ove godine, za prvomajske praznike, uživaju u biserima prvog Nacionalnog parka u Srbiji i da se upoznaju sa prirodnim i kulturnim bogatstvom ove panonske lepotice.
U saopštenju za javnost, Nacionalni park je istakao kako je u ovoj godini izvršio postavljanje novih kanti za smeće, obnovio određen broj klupa i stolova, kao i da je izvršio košenje svih lokacija za izletnike, a samim tim i mehaničko uklanjanje krpelja.

Ovim putem, Nacionalni park apelovao je na posetioce Fruške gore da se pridržavaju pravilnika o unutrašnjem redu i u skladu sa tim određenih obaveštenja koja su postavljena na svim izletničkim lokacijama.

U Skladu sa tim moramo napomenuti da je strogo zabranjeno loženje vatre (pogotovo u četinarskim sastojinama šume), na mestima gde to nije predviđeno a koja su označena jasnim oznakama, takođe zabranjen je pristup prvom stepenu režima zaštite – navodi se u saopštenju.

Nacionalni park “Fruška gora” će postaviti kontrolne punktove, na kojima će, kao i svake godine, biti vršena objedinjena naplata od 150 dinara, uz koju će se deliti kese za odbacivanje otpada a koje treba bacati u kontejnere ili uz Partizanski put.

Objedinjena naplata se vrši za ulazak, parking i ložište. Dolazak bez motornog vozila se ne naplaćuje – objašnjavaju u preduzeću.

Autor: NSHronika.rs
Foto: Mladen Sekulić/Color Media Communications