Početna Gradske teme Fruškogorski maraton 23. i 24. aprila

Fruškogorski maraton 23. i 24. aprila

0

fruskogorski-maraton-jpg_660x330

Fruškogorski maraton, 39. po redu, ove godine će biti održan od 23. do 24. aprila, a organizatori su saopštili da je obezbeđeno 19 različitih staza pogodnih za sve kategorije i uzraste učesnika. Kako se navodi, najkraća staza na Fruškoj gori, koja nosi naziv “Staza radosti i zadovoljstva” duga je 4.100 metara i predviđena je za najmlađe učesnike, a najduža staza “Ultra ekstremnog maratona” duga je nešto više od 130 kilometara i predviđena je za one u dobroj kondiciji.

Četiri staze maratona su dobile međunarodni sertifikat od organizacije I-TRA i ukoliko maratonci uspeju da završe jednu od njih, dobijaju kvalifikacione poene za učešće na prestižnom UTMB maratonu, poznatijem kao trka oko Mon Blana.

Fruškogorski maraton je najmasovnija sportska manifestacija u Srbiji i u jednom danu okupi više od 20.000 učesnika.

Jedinstven je i po tome što u organizaciji maratona radi više od 500 volontera iz oko 20 planinarskih društava Vojvodine i Srbije.

Organizatori su naveli i da će se o bezbednosti učesnika brinuti pripadnici Gorske službe spasavanja, saobraćajne policije, članovi Crvenog krsta i ekipe hitne medicinske pomoći.

Više informacija o ovoj sportskoj manifestaciji može se pronaći na sajtu www.fruskogorski-maraton.com.

Izvor: Beta
Foto: fruskogorskimaraton.com