Početna Gradske teme FTN osvojio u Parizu drugo mesto u prevenciji posledica poplava

FTN osvojio u Parizu drugo mesto u prevenciji posledica poplava

0

Studenti Fakulteta tehničkih nauka (FTN) Univerziteta u Novom Sadu osvojili su drugo mesto na Međunarodnom studentskom takmičenju u Parizu “Devogame”, za projekat na temu prevencije i smanjenja posledica poplava, uz pomoć AI tehnologije i pod nazivom – “Sistem za sprečavanje poplava”.

“U konkurenciji najboljih studenata iz Francuske, Nemačke, Holandije, Saudijske Arabije i Portugalije, Sara Havzi, Marko Puzović i Sebastijan Kokai predstavljali su Srbiju u finalu ovog takmičenja koje organizuje kompanija Devoteam, jedan od najznačajnijih aktera korporativnog savetovanja u oblasti inovativnih tehnologija i menadžmenta”, saopštio je novosadski FTN.

Kako se navodi, oni su pod mentorstvom Teodore Lolić, asistentkinje na Katedri za informaciono-komunikacione sisteme Departmana za industrijsko inženjerstvo i menadžment, predstavili svoj projekat koji će obrazovati društvo i podizati svest ljudi o rizicima od poplava.

Njihov projekat, dodaje se, zasniva se na primeni tehnologije sistema DroneSeed.

Ekipe su ocenjivane na osnovu kreativnosti i inovativnosti, dodatne vrednosti projekta, korisničkog iskustva, potencijala kratkoročnog pokretanja, budžetske izvodljivosti i kvaliteta usmene i pisane prezentacije.

Prvo mesto odnela je ekipa studenata Fakulteta inženjerstva Univerziteta u Portu iz Portugala, zaključuje se u saopštenju.

Izvor: RTV
Foto: Wiki/BokicaK