Početna Gradske teme Gađanje bojama uz muziku 12. avgusta na Štrandu

Gađanje bojama uz muziku 12. avgusta na Štrandu

0

Jednodnevni Festival boja održaće se po prvi put u Novom Sadu, na Međunarodni dan mladih – 12. avgusta.

Holi, hinduistički drevni festival, poznat kao Festival boja, hiljadama godina već u svetu označava pobedu dobra nad zlom, dolazak proleća i kraj zime. Po ugledu na ovaj praznik, OPENS u Novom Sadu 12. avgusta organizuje sličan događaj.

Od 17 časova, pored glavnog platoa na Štrandu, počinje jednodnevni festival u kome će se svi posetioci, uz muziku, gađati i igrati specijalnim indijskim bojama, baš kao na Holi festivalu u Indiji. Jedna od osnovnih ideja je proslava energije mladih. Sve će upotpuniti nastup DJ tria “Wet dreams”, a koji čine Dachony, Fakir i Aleksandar Zec.

“Omladinska prestonica Evrope” (www.opens2019.rs) je titula koja se dodeljuje Evropskom gradu na period od godinu dana. U toku tog perioda izabranom gradu se pruža prilika da kroz višenamenske programe prikaže svoj kulturni, društveni, politički i ekonomski život i razvoj za mlade. Ideja OPENS dana jeste da se što većem broju mladih ljudi približe sve mogućnosti koje su nude gradu koji je Evropska omladinska prestonica i mladima koji u njemu žive.

Izvor: 021
Foto: OPENS