Početna Gradske teme Galens: Na mestu brodogradilišta planiramo izgradnju najmodernijeg humanog stambeno-poslovnog kompleksa

Galens: Na mestu brodogradilišta planiramo izgradnju najmodernijeg humanog stambeno-poslovnog kompleksa

0

U kompaniji „Galens“ kažu da na prostoru „Brodogradilišta“ planiraju izgradnju kompleksa po ugledu na uređenja takvih prostora u Evropi. Oni za 021.rs navode da je Brodogradilište Novi Sad u vlasništvu firme „Galens Invest“ od 2017. godine, a da „svako ko poznaje Novi Sad, zna da to nije ni Šodroš, ni Kamenička ada“.

– U budućnosti, kada se za to steknu zakonski uslovi i ako bude struka dala „zeleno svetlo“, na prostoru „Brodogradilišta“ planiramo izgradnju najmodernijeg, humanog stambeno-poslovnog kompleksa, po ugledu na evropska uređena brodogradilišta pretvorena u nove omiljene gradske četvrti”, kažu u „Galensu“ i dodaju da bi taj prostor „bio otvoren za sve građane“.

– Naša želja je da se šetnja Kejom produži i obogati sadržajima koji će novi kompleks ponuditi po ugledu na mnoge evropske gradove kao što su Keln, Dizeldorf, Oslo, Bratislava i mnogi drugi gradovi koji su svoja brodogradilišta pretvorili u humane stambeno-poslovne zone. U vezi sa planiranjem izgradnje „Novog Sada na vodi“, kako se taj projekat naziva u delu javnosti, a zapravo predstavlja konačno uređenje priobalja, možemo samo da ponovimo ono o čemu su javnost već obavestili iz „Urbanizma“. Naime, kako oni najavljuju, na tom potezu planira se zelena oaza, veslačka staza, kao i sadržaj koji će omogućiti Novosađanima svakodnevno uživanje u prirodnom ambijentu – navode u „Galensu“ za 021.rs.

Povodom protivljenja građana ovim planovima i inicijative „Vidi, gari, ne može“, kažu da je „jedno legitimno pravo da se iznese mišljenje, a drugo je ako se to pravo zloupotrebljava za širenje neistina“. Prema njihovim rečima, inicijativa „Vidi, gari, ne može“ je do sada iznosila potpuno netačne i krajnje paušalne ocene i informacije u vezi sa poslovnim planovima Galensa

Inicijativa „Vidi, gari, ne može!“ ocenila je da je potpuno izvesno da gradska vlast nije odustala od projekta „Novi Sad na vodi“ nego želi da ga realizuje u najekstremnijem obliku. Povodom prezentacije Studije hidrološkog uređenja priobalja Dunava, u zoni Kameničke ade i Ribarskog ostrva, nije prećutana ni činjenica da će se na prostoru Brodogradilišta, koji je privatizovala kompanija Galens, graditi “stambeno-poslovni kompleks”. A kako će biti dozvoljen blok zgrada od 20 spratova, ov ainicijativa navodi da „Novi Sad na vodi“ postaje „Galens na vodi“.

Izvor: 021
Foto: Pixabay