Početna Gradske teme Galenska laboratorija u Veterniku uskoro počinje sa radom

Galenska laboratorija u Veterniku uskoro počinje sa radom

galenska laboratorija3

Član Gradskog veća za zdravstvo prof. dr Zoltan Horvat obišao je Galensku laboratoriju u Veterniku koja je kompletno opremljena u okviru programa investicionih aktivnosti Apoteke Novi Sad za 2015. godinu.

Nakon uspešno izvedene adaptacije objekta, izvršena je i nabavka procesne opreme, laboratorijskog nameštaja i medicinske opreme. Galenska laboratorija sada zadovoljava najstrožije evropske standarde koji se odnose na ventilaciju, grejanje, prečišćavanje vode i druge uslove koje treba da ispunjava ovakva laboratorija. Očekujem da uskoro, po dobijanju rešenja Ministarstva zdravlja Republike Srbije o ispunjenosti uslova, ona počne sa radom na zadovoljstvo svih Novosađana, koji će imati priliku da kupe galenske proizvode koji su jeftiniji od fabričkih, a potpuno prirodni, bez toksičnih i štetnih materija – izjavio je prof. dr Zoltan Horvat i dodao da će rad laboratorije uvećati prihode Apoteke Novi Sad.

Prema rečima šefa Galenske laboratorije Maje Kvrgić u Galenskoj laboratoriji izrađivaće se polučvrsti preparati i rastvori, kao što su hidrogen, alkohol, rivanol, borna kiselina i sirupi, a vremenom će paleta proizvoda biti proširena i na druge farmaceutske, kao i kozmetičke preparate.

Za adaptaciju prostora koja je okončana kroz četiri faze izgradnje iz budžeta Grada Novog Sada izdvojena su sredstva u ukupnom iznosu od oko 20 miliona dinara. Opremanje poslovnih prostorija Galenske laboratorije u Veterniku je nastavak započetih aktivnosti u prethodnom periodu i odnosi se na nabavku procesne opreme, laboratorijskog nameštaja i medicinske opreme, a za ovu namenu iz budžeta Grada izdvojeno je 18 miliona dinara.

Autor: NsHronika.rs