Početna Gradske teme “Gaming opeNS” od 1. decembra na više lokacija u Novom Sadu

“Gaming opeNS” od 1. decembra na više lokacija u Novom Sadu

Gaming opeNS“, prvi po redu, održaće se od 1. do 3. decembra na pet lokacija u širem centru Novog Sada.

Osnovna ideja Gaming OpeNSa jeste da se u jednom vikendu, čitava “gaming” industrija i sve što je prati, otvori ka široj javnosti. Novi Sad je grad sa najrazvijenijom subkulturom igrača i ljubitelja društvenih i elektronskih igara u Srbiji, a da to nije poznato široj zajednici, navode organizatori. Stoga je Festival i okupio grupu mladih ljudi koji se najprofesionalnije bave različitim podžanrovima gejminga u gradu – od board igrara, preko elektronskih do samih kreatora igrara.

Čitav koncept Gaming OpeNS-a zamišljen je tako da Udruženja i igrački klubovi tokom dana Otvorenih vrata organizuju turnire, tribine, i ture sa vodičima za sve Novosađane – svojevrsna verzija Noći muzeja.

Glavni događaji će se održavati drugog i trećeg dana i podrazumevaju turnire, edukativna predavanja i prezentacije igara na različitim lokacijama.

U klubu društvenih igara “Gaming centar” realizovaće se onaj deo projekta koji se tiče društvenih igara. Klub će otvoriti vrata svim zainteresovanim gostima da se oprobaju u nekoj od brojnih igara, ali će biti organizovani i turniri profesionalaca u najatraktivnijim igrama. Sličan koncept zamišljen je i na drugoj lokaciji, e-sports klubu “LvLUp”, gde će biti organizovan i turnir sa nagradama, koje obezbeđuju dolazak profesionalnih igrača iz drugih gradova.

One koji obiđu sve lokacije, osim igre i zabave, čekaju i nagrade.

Izvor: 021.rs