Početna Gradske teme Izbor privatnog partnera za “Stan” produžen za mesec dana

Izbor privatnog partnera za “Stan” produžen za mesec dana

0

Komisija javno-komunalnog preduzeća “Stan” donela je odluku da se za mesec dana odloži otvaranje ponuda sa javne nabavke za izbor javno-privatnog partnera.

Kako je za 021 rekao gradonačelnik Miloš Vučević, rok je produžen do 26. decembra jer je izmenjena konkursna dokumentacija, a i jedan od zainteresovanih ponuđača je zatražio dodatno vreme kako bi pripremio papirologiju.

Jedan od zainteresovanih ponuđača se javio i zatražio da se odloži otvaranje ponuda za mesec dana kako bi imao vremena da pripremi dokumentaciju. Tako mi je navedeno u izveštaju koji sam dobio iz “Stana”. Ne mogu da kažem da sam optimista, ali se nadam da ćemo uspeti. To sam već više puta rekao, kao što sam i siguran da će uspeti postupak javno-privatnog partnerstva u Apoteci “Novi Sad”. Za apoteku sam 100 odsto optimista, a za “Stan” mislim da je neizvesnije“, kaže gradonačelnik za 021.rs.

Podsetimo da se “Stan” nalazi u postupku izbora privatnog partnera jer gradska vlast u tome vidi način da to preduzeće i radnike spasi od stečaja.

U oglasu koji je raspisan 2. oktobra traži se partner koji će platiti dugovanja poveriocima i radnicima od preko 500 miliona dinara i omogućiti da “Stan” funkcioniše u narednih deset godina.

Privatni partner bi trebalo da prihvati 138 radnika sadašnjeg “Stana” i da prilikom osnivanja novog preduzeća, u kojem će imati 70 odsto, a Grad 30 odsto udela, kao osnivački kapital uloži 162 miliona dinara, što će poslužiti za isplate potraživanja prema radnicima.

Izvor: 021.rs