Početna Gradske teme Garaža nove zgrade Hitne pomoći uskoro u upotrebi

Garaža nove zgrade Hitne pomoći uskoro u upotrebi

Novosadska Hitna pomoć i posle više od godinu dana od otvaranja kompleksa na Bulevaru patrijarha Pavla nije počela da koristi mehaničarsku radionicu i garažu za smeštaj ambulatnih vozila, jer nije sređen ventilacioni sistem.

U lokalnoj vlasti kažu da će Hitna uskoro moći da koristi ovaj objekat jer je izdata upotrebna dozvola i treba da usledi tehnički prijem.

Zgrada Hitne pomoći otvorena je 20. juna prošle godine. Sa otvaranjem se kasnilo nekoliko meseci jer Ministarstvo unutrašnjih poslova zbog nerešenog pitanja protivpožarne zaštite u garaži nije dalo saglasnost da se to učini. Na otvaranju nije bio dozvoljen ulazak u garažu, iako su pokrajinski i gradski funkcioneri tvrdili da sve radi. Ipak, garaža i dan-danas nije u upotrebi.

Gradonačelnik Miloš Vučević kaže da, bez obzira što garaža nije radila, to nije pravilo problem u radu Hitne pomoći. On ističe da je dobro to što je Grad sve uradio u skladu sa zakonom i sačekao rešenje MUP-a.

“Nije bilo negativnih posledica zbog toga što ne radi garaža za pružanje zdrastvenih usluga građanima. Sada smo taj problem tehnički rešili i mislim da treba da se ceni to što poštujemo svako slovo zakona, što nismo ništa silili i radili preko kolena, već smo ispoštovali sve ono na šta nam je ukazala Uprava za vanredne situacije – Sektor za protivpožarnu zaštitu”, naveo je Vučević.

Ipak, iako je upotrebna dozvola izdata i uskoro sledi tehnički prijem garaže, u Centralnoj evidenciji objedinjenih procedura za izdavanje građevinskih dozvola tog dokumenta još nema. Poslednji dokument je prošlogodišnja upotrebna dozvola za zgradu Hitne pomoći.

Hitna pomoć proteklih godinu dana radi redovno iz nove zgrade i bez garaže, pošto koriste druge parkinge koji su mahom kod domova zdravlja, kao i mehaničarsku radionicu u Ulici Save Đisalova. Kada konačno proradi garaža na Bulevaru patrijarha Pavla, u njoj će biti parkirano 40 ambulantnih vozila.

Izgradnju trospratne zgrade od 2.700 kvadrata i garaže od 2.300 kvadrata zajedno su finansirali Grad i Pokrajina sa 335 miliona dinara.

Izvor: 021
Foto: Pixabay