Početna Gradske teme Gimnazijalci iz Slovenije u poseti Novom Sadu

Gimnazijalci iz Slovenije u poseti Novom Sadu

0

ucenici-iz-slovenije-jpg_660x330

Učenički parlamenti Gimnazije “Svetozar Marković” iz Novog Sada i Gimnazije “Francea Prešerna” iz Kranja prošle godine uspostavili su saradnju, u okviru koje su novosadski gimnazijalci boravili u Sloveniji. Učenici i učenice iz Kranja trenutno su u uzvratnoj poseti Novom Sadu, tokom koje im je danas upriličen i svečani prijem u Gradskoj kući.

Gostima i njihovim profesorima dobrodošlicu je poželeo šef kabineta gradonačelnika Novog Sada Aleksandar Petrović, koji je istakao značaj ovakve razmene i podsetio na uspešnu saradnju koja postoji između dve osnovne škole iz Slovenije i Novog Sada – OŠ “Selnice ob Dravi” i OŠ “Dositej Obradović”.

Prema rečima direktorke Gimnazije “Svetozar Marković” Tatjane Vukadinović, tokom višednevnog druženja i razmene iskustava stvorila se ideja i o potpisivanju Protokola o saradnji dve gimnazije kako bi i na zvaničan način utemelјili započetu saradnju, navodi se u saopštenju.

Tokom boravka u Novom Sadu učenici i učenice iz Kranja posetili su Karlovačku gimnaziju i Sremske Karlovce, a predviđen je i obilazak Novog Sada i Petrovaradinske tvrđave – rekla je Vukadinović.

Zamenica direktora Gimnazije “Franceta Prešerna” Tanja Ahćin zahvalila je domaćinima na srdačnom prijemu i rekla da je cilј ove saradnje da se profesori upoznaju sa načinom rada jedne gimnazije u Srbiji i da sagledaju sva pozitivna iskustva koja bi mogli da primene u nastavi.

Izvor: Grad Novi Sad
Foto: Grad Novi Sad