Početna Gradske teme Gojković: Vučićeva tvrdnja da će virus biti savladan do avgusta odgovara trenutnom...

Gojković: Vučićeva tvrdnja da će virus biti savladan do avgusta odgovara trenutnom stanju

0

Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković kazao je da se tvrdnja predsednika Srbije Aleksandra Vučića, izrečena 12. jula, da će virus biti “savladan u Srbiji u sledećih 20 dana”, apsolutno može podrediti trenutnom epidemiološkom stanju u Srbiji.

“Aleksandar Vučić želi da se što pre situacija dovede u optimalan nivo. Mi smo krajem juna imali nešto za što smo očekivali da će biti potrebno dve do tri nedelje aktivnih mera i za to smo uveli mere u periodu između 5. i 10. jula”, naveo je Gojković.

Kako je rekao, borba protiv korona virusa neće biti kratka, ali je “istina da se Srbija nalazi na dobrom putu”.

“Manji broj zaraženih i takozvano ‘zaravnjenje krive’ je posledica mera koje sprovodimo i toga što je sve jača svest građana da je ovo borba celog društva, a ne posledica slabljenja virusa”, rekao je Gojković.

On je apelovao na građane da i pored najavljenih visokih temperatura izbegavaju kupališta, naročito ona neobezbeđena, jer, kako je objasnio. “korona ne može da se prenese kroz vodu, ali može u vodi ukoliko ne držimo odstojanje od drugih kupača”.

“Moramo naći način da se ponašamo u skladu sa preporukama, nemojte zbog kratkog zadovoljstva da preživite gorko iskustvo bolesti”, poručio je Gojković.

Izvor: Beta
Foto: Prinscreen