Početna Gradske teme Gojković: Vučićeva tvrdnja da će virus biti savladan do avgusta odgovara trenutnom...

Gojković: Vučićeva tvrdnja da će virus biti savladan do avgusta odgovara trenutnom stanju

Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković kazao je da se tvrdnja predsednika Srbije Aleksandra Vučića, izrečena 12. jula, da će virus biti “savladan u Srbiji u sledećih 20 dana”, apsolutno može podrediti trenutnom epidemiološkom stanju u Srbiji.

“Aleksandar Vučić želi da se što pre situacija dovede u optimalan nivo. Mi smo krajem juna imali nešto za što smo očekivali da će biti potrebno dve do tri nedelje aktivnih mera i za to smo uveli mere u periodu između 5. i 10. jula”, naveo je Gojković.

Kako je rekao, borba protiv korona virusa neće biti kratka, ali je “istina da se Srbija nalazi na dobrom putu”.

“Manji broj zaraženih i takozvano ‘zaravnjenje krive’ je posledica mera koje sprovodimo i toga što je sve jača svest građana da je ovo borba celog društva, a ne posledica slabljenja virusa”, rekao je Gojković.

On je apelovao na građane da i pored najavljenih visokih temperatura izbegavaju kupališta, naročito ona neobezbeđena, jer, kako je objasnio. “korona ne može da se prenese kroz vodu, ali može u vodi ukoliko ne držimo odstojanje od drugih kupača”.

“Moramo naći način da se ponašamo u skladu sa preporukama, nemojte zbog kratkog zadovoljstva da preživite gorko iskustvo bolesti”, poručio je Gojković.

Izvor: Beta
Foto: Prinscreen