Početna Gradske teme Goranski eko kampovi za decu i ovog leta

Goranski eko kampovi za decu i ovog leta

0

Goranski Eko Kamp (GEK) je nastao pre više od 30 godina i doživeo je transformacije kako bi odgovorio na potrebe dece. Cilj je da približe decu prirodi i da im daju pozitivno iskustvo polaznicima. GEK nije samo jednokratno iskustvo, jer se na njemu stiču i razvijaju veštine i znanja potrebna za ceo život.

Boravak u prirodi je važan za decu – škole u prirodi vaspitno deluju na decu, razvijaju njihovu samostalnost, sposobnost posmatranja, zapažanja i proučavanja prirodnih pojava i procesa, razvijaju njihovu radoznalost i želju za istraživanjem. Boraveći u prirodi dete se upoznaje sa živom i neživom prirodom, prirodnim pojavama, životom i radom ljudi, povezanošću biljnog i životinjskog sveta, uočava njenu lepotu i raznovrsnost, a svojom aktivnošću saznaje koliko je ugrožena životna sredina koja nas okružuje i kako joj svaki pojedinac može pomoći u očuvanju.

Datumi održavanja kampova su: 22 – 25. jun – kamp “Drugoljub” – Putevima prijateljstva (uzrast od 6 do 8 godina); 25 – 28. jun – kamp “Drvoljub” – Čarobni svet šume (uzrast od 9 do 12 godina); 28. jun – 01. jul – kamp “Cvetoljub” – Špajz u malom ritu (uzrast od 9 do 12 godina); 14 – 17. avgust – kamp “Pticoljub” – U šumi žbun, a u žbunu kljun (uzrast od 9 do 12 godina); 17 – 20. avgust – kamp “Prirodoljub”- Tinejdžerski kamp (uzrast od 13 do 16 godina); 20 – 23. avgust – kamp “Buboljub” – Laka krila, oklop tvrd (uzrast od 9 do 12 godina)

Kampovi traju 4 dana i 3 noći,a tokom kampa deca su smeštena u Ekološkom centru Radulovački, koji je građen kao edukativni centar i obezbeđuje sve potrebne uslove za udoban, uspešan i bezbedan smeštaj dece.

Kampove će voditi stručni saradnici i kamp lideri Pokreta gorana iz različitih oblasti, koji imaju iskustva u radu sa decom navedenog uzrasta.

Izvor: Rtv.rs
Foto: Pixabay