Početna Gradske teme Novosadska tržnica u borbi protiv rodno zasnovanog nasilja

Novosadska tržnica u borbi protiv rodno zasnovanog nasilja

0

JKP “Tržnica“ Novi Sad pridružila se akciji lepljenja plakata sa SOS kontaktima podrške žrtvama rodno zasnovanog nasilja koja se, u okviru kampanje “Nasilje je uvek izolacija”, održava prethodnih meseci u Novom Sadu.

Kao društveno odgovorno preduzeće, odlučili smo da se priključimo ovoj kampanji i na svim novosadskim pijacama istaknemo plakate na kojima se nalaze brojevi telefona na koje mogu da se jave žrtve rodno zasnovanog nasilja. Bilo kakav oblik nasilja je nedopustiv, a zadatak svih nas je da žrtvama pomognemo da se zaštite i odbrane. S obzirom na to koliko su naše pijace frekventne, smatrali smo da su pravo mesto na kojima bi trebalo istaći ovakve informacije. Naše preduzeće uvek će podržavati akcije ovog tipa i učestvovati u njima! – izjavio je Uroš Lončar, VD direktora JKP “Tržnica” Novi Sad.

Tokom ove sedmice, plakati su postavljeni na sve novosadske pijace. Na Detelinarskoj pijaci, skupa sa VD direktora JKP “Tržnica“ Novi Sad, plakate je simbolično zalepila i Aleksandra Grujić, koordinatorka za omladinski rad Organizacije „Irida“.

Kampanju “Nasilje je uvek izolacija” u Novom Sadu realizuju Organizacija “Irida”, SOS ženski centar i Iz kruga… Vojvodina, a cilj kampanje je da se plakatima na kojima se nalaze brojevi telefona podrške žrtvama stigne do svih kojima su najpotrebniji, naročito za vreme epidemiološke situacije kada se beleži rast nasilja.

Izvor: Tanjug
Foto: Pixabay