Početna Gradske teme Gorenje Gastro Planet: Petak u znaku “Novosadskog Oktoberfesta”, danas će nam se...

Gorenje Gastro Planet: Petak u znaku “Novosadskog Oktoberfesta”, danas će nam se predstaviti ambasade Makedonije i Meksika

Štand “Gorenje Gastro Planet” i dalje je najposećeniji na 50. Međunarodnom sajmu turizma, a bogat program očekuje posetioce i danas.

Juče je program započet promocijom knjige u izdanju Color Media Communications “Izgubljeni u ravnici” na kojoj su govorili: autor, Žikica Milošević, Robert Čoban, predsednik Color Press Grupe, Vladimira Dorčova – Valtnerova, odgovorna urednica nedeljnika “Hlas ljudu”, Nenad Pagonis, kikbokser i Vladimir Manjko, predstavik rusinske nacionalne manjine.

U knjizi “Izgubljeni u ravnici (Neobični (i zaboravljeni) narodi Vojvodine)” autor nas vodi kroz bogatu istoriju naroda koji su živeli i žive na tlu pokrajine, uz različite ilustracije, mape i fotografije tog vremena. Maltene skoro svi narodi Evrope našli su se na mapi Vojvodine, a svako selo i svaka porodica imaju. Čitajući knjigu naići ćete na priče o Špancima, Francuzima, Italijanima, Nemcima, Poljacima, Bugarima, Grcima, Jevrejima, Jermenima i mnogim drugima. Knjiga je u prodaji u knjižarama Laguna i Vulkan.

Nakon promocije knjige poznati Novosađani su kuvali za publiku. Nataša Ilić, TV voditeljka i Voja Malešev frontmen “Drum ‘N’ Zeza” pripremali su tortilje koje su oduševile publiku, ali i otkrili nam tokom pripreme šta najviše vole da kuvaju, šta da jedu i kako se uopšte snalaze u kuhinji.

Zatim se održao kasting za konobare i konobarice “Novosadskog Oktoberfesta 2017” i promocija festivala.

Preko 30 kandidata moralo je pred žirijem da pokaže koliko su spretni u nošenju krigli, a i momci i devojke pokazali su se veoma dobro. Žiri u sastavu: Dragan Đurić, Apatinska pivara, Slobodan Vukovljak, Paulaner, Miodrag Milinković, Gradska pivnica, Zoran Guteša, Eichbaum pivara i Čombe iz grupe “Amajlija” imali su jako težak zadatak.

Nakon kastinga, publika je uživala u pivu, perecama i bavarskoj muzici koju su izvodile “Kredarice“.

Današnji program počinje u 11:30 promocijom magazina “Hello Travel: Novi Sad” koji je Color Media Communications izdala u saradnji sa Turističkom organizacijom Novog Sada.

Od 14h će nam ambasada Makedonije predstaviti svoju kuhinju i kulturu, a od 15h ambasada Meksika.

Od 17h uz kuvano vino i mađarski kolač, publika će uživati u promociji “Novosadskog Winterfesta 2018“.

Vidimo se u Master centru Novosadskog sajma.

Kompletan program našeg štanda možete pronaći na linku www.color.rs/gastroplanet2017

Magazin “Diplomacy & Commerce, Udruženje “Bač u srcu Bačke” i “Petrovaradin medija”, u saradnji sa Novosadskim sajmom organizuje “Gorenje Gastro Planet” na jubilarnom 50. Međunarodnom sajmu turizma u Novom Sadu 5, 6. i 7. oktobra 2017. godine, u Master centru.