Početna Gradske teme Grad će isplatiti subvencije vrtićima u punom iznosu

Grad će isplatiti subvencije vrtićima u punom iznosu

Cental-Gradska-kuca-1024x684 (1)

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i predstavnici Saveta roditelja privatnih vrtića Grada Novog Sada dogovorili su danas na sastanku da će Grad isplatiti subvencije za period jul – avgust 2016. godine u punom iznosu prema kriterijumu prisutnosti deteta u vrtiću.

Gradonačelnik je na sastanku, u Gradskoj kući sa saradnicima, razgovarao sa Stefanom Samardžićem, Dijanom Seratlić i Milicom Okiljević-Ćućuz koji su predstavnici Saveta roditelja, saopšteno je iz Kabineta gradonačelnika.

Na sastanku je dogovoreno da će Grad shodno Odluci o naknadi dela troškova boravka dece u Predškolskoj ustanovi čiji je osnivač drugo pravno i fizičko lice isplatiti subvencije za period jul-avgust 2016. godine u punom iznosu prema kriterijumu prisutnosti deteta u vrtiću.

“Gradonačelnik Vučević i Savet roditelja saglasili su se da će kao partneri učestvovati u izradi buduće Odluke za narednu školsku 2016/2017. godinu, kao i da će zajednički sarađivati povodom svih budućih pitanja vezanih u najboljem interesu dece u Novom Sadu”, kaže se u saopštenju.

Autor: Tanjug