Početna Gradske teme Grad daje dodatnih 30 miliona za održavanje igrališta i urbanog mobilijara

Grad daje dodatnih 30 miliona za održavanje igrališta i urbanog mobilijara

0

Uprava za komunalne poslove raspisala je po drugi put u ovoj godini tendere za radove na održavanju igrališta i urbanog mobilijara, ovaj put u vrednosti od oko 30 miliona dinara.

Novi Sad je u martu imao dve javne nabavke od 41 milion dinara sa PDV-om za popravke dečijih igrališta, teretana i sportskih terena, odnosno urbanog mobilijara u šta spadaju popravke klupi, korpi i druge opreme koja se nalazi na javnim površinama.

U obrazloženju javne nabavke ne navodi se zašto je potrebno da se ponovo raspišu tenderi za poslove koji su već sklopljeni do kraja godine, ali iz specifikacije radova može da se zaključi da je potrebno da se urade dodatni poslovi na održavanju oko 200 igrališta i terena, kao i popravke, zamene i drugi poslovi na održavanju stotina klupi, kanti na gradskim ulicama.

Prvi tender za održavanje urbanog mobilijara u martu dobila je firma “D Sport system” iz Novog Sada po ceni od 20,9 miliona dinara sa PDV-om, što je tek nekoliko hiljada dinara manje od procenjene vrednosti. U dokumentaciji se navodi i da ova firma u obavljanju posla koristi kapacitete preduzeća “Extra-auto transport” iz Vrbasa. Potpisani ugovor važi do kraja godine, odnosno do realizacije ugovorene vrednosti.

Novi tender za urbani mobilijar koji je sada raspisan vredan je 8,3 miliona dinara bez PDV-a, odnosno oko polovine vrednosti tendera od pre nekoliko meseci. Iz tehničke specifikacije se vidi da Gradskoj upravi za komunalne poslove treba ista vrsta radova, odnosno traže firmu koja će održavati mobilijar, ali u manjem obimu u odnosu na prvi tender.

Ponude na ovom tenderu za održavanje urbanog mobilijara se podnose do 17. avgusta.

Kada je u pitanju održavanje dečijih igrališta i rekreacionih površina u Novom Sadu, taj posao je u martu dobila ista firma – “D Sport system” po ceni od 19,9 miliona dinara sa PDV-om. Kao i u poslu sa urbanim mobilijarom, za održavanje igrališta koriste kapacitete firme “Extra-auto transport”. Oni moraju da vode računa o 180 dečijih igrališta, sportskih terena i teretana.

Sada je Uprava za komunalne poslove raspisala novi tedner za iste poslove u istoj vrednosti, ali sa izmenjenim obimom obaveza. U tehničkom delu tendera se radovi, zavisno od vrste, povećavaju ili smanjuju. Na primer, sada se procenjuje da je potrebno više košenja trave. Takođe, razlika je i u broju igrališta, terena i teretana koji se održavaju, te je sada na spisku 219 lokacija u Novom Sadu i prigradskim naseljima.

Rok za podnošenje ponuda na drugom ovogodišnjem tenderu za održavanje igrališta i sportskih površina je 16. avgust.

Izvor: 021.rs
Foto: Pixabay