Početna Gradske teme Grad daje pola miliona dinara za šivenje tradicionalnih zastava Vojvodine

Grad daje pola miliona dinara za šivenje tradicionalnih zastava Vojvodine

izvrsno-vece22

Skupština grada će u utorak na predlog Gradskog veća usvojiti odluku da se izdvoji 500.000 dinara za “šivenje i zamenu zastava AP Vojvodine”. U odluci, međutim, nije definisano šta znači “zamena”, odnosno da li će se sada tradicionalna zastava Vojvodine, čiji je izgled usvojen nedavno na pokrajinskoj skupštini, postavljati umesto zvanične zastave pokrajine, koja se u Novom Sadu ističe duže od deset godina ili će se postavljati obe.

Naime, Novi Sad se prilikom državnih praznika okiti zastavom Srbije, zvaničnom zastavom Vojvodine i zastavom Novog Sada, pa nije jasno da li će na stubovima javne rasvete biti mesta i za četvrtu ili će jedna biti izbačena.

Prema podacima Grada, za svaki praznik ili značajan istorijski datum u Novom Sadu se okači po 115 državnih, pokrajinskih i gradskih zastava.

Dodajmo i da će se izdvajanje pola miliona dinara iz gradskog budžeta naći u delu Programa održavanja komunalnih delatnosti koji se odnosi na troškove dekoracije grada, a da je ovim izdvajanjem ukupan trošak za ovu stavku u budžetu povećan sa 2,1 na 2,6 miliona dinara.

Autor: 021.rs
Foto: Mladen Sekulić/Color Media Communications