Početna Gradske teme Grad dobija navalno vatrogasno vozilo

Grad dobija navalno vatrogasno vozilo

Na sednici Saveta za javni red i mir i bezbednost Skupštine Grada Novog Sada većinom glasova usvojen je Predlog odluke o programu korišćenja sredstava za zaštitu od požara za 2019. godinu.

Novac za realizaciju ovog programa obezbeđena su iz budžeta Grada Novog Sada za 2019. godinu u ukupnom iznosu od 31.500.000,00 dinara. Značajno je što program obuhvata kupovinu navalnog vatrogasnog vozila zajedno sa pripadajućom opremom, a čija nabavka je započela u ovoj godini.

Za razliku od ostalih vatrogasnih vozila, navalno vatrogasno vozilo izlazi prvo na intervenciju jer je najkompletnije, odnosno opremljeno je opremom i alatom za gašenje svih vrsta požara, a u novije vreme i opremom za tehničke intervencije. Sadrži rezervoar za vodu, rezervoar za penilo, pumpu, vodenu instalaciju, prenosne aparate za gašenje požara prahom i ugljen dioksidom, prenosni aparat za gašenje požara lakih metala i može da odgovori na skoro sve vrste intervencija. Posada ovog vozila sastoji se od komandira, vozača i četiri vatrogasca, te se i po tome razlikuje od ostalih vatrogasnih vozila i svakako će olakšati posao vatrogascima na terenu.

Izvor: Dnevnik
Foto: Pixabay