Početna Gradske teme Grad izdvaja više od 78 miliona dinara za gradnju sedam i projektovanje...

Grad izdvaja više od 78 miliona dinara za gradnju sedam i projektovanje četiri semafora

0

Uprava za građevinsko zemljište i investicije raspisala je tender za projektovanje četiri i gradnju sedam semafora na više lokacija u Novom Sadu, vrednih više od 78 miliona dinara.

U konkursnoj dokumetaciji, raspisani su pozivi za gradnju pešačkog semafora na uglu Laze Nančića i Pavleka Miškina sa Bulevarom Evrope, kao i pešačkog semafora na uglu Gerija Karolja i Đorđa Magaraševića sa Bulevarom Evrope, dok će na uglu Radomira Raše Radujkova i Stojana Novakovića biti redovan semafor.

UGZI traži i izvođača radova na uređenju raskrsnice i postavljanju semafora na uglu Temerinske, dr Jovana Andrejevića i Živojina Ćuluma. Putem javne nabavke se traži i firma koja će u Veterniku semaforizovati raskrsnice Novosadskog puta i Ulice Nova 1, zatim Novosadskog puta i Stevana Sinđelića, kao i Novosadskog puta i Šumske.

Kada je reč o tehničkoj dokumentaciji, traže se projektanti za semafore na raskrsnici Venizelosove i Filipa Višnjića, ugla Braće Ribnikar i Danila Kiša, raskrsnice Bate Brkića i Anđe Ranković, kao i Ulice oslobođenja i Partizanske u Rumenci.

Procenjena vrednost radova na uglu Laze Nančića i Pavleka Miškina sa Bulevarom Evrope je 6.800.000 dinara, a semaforizacija Gerija Karolja i Đorđa Magaraševića sa Bulevarom Evrope bi trebalo da košta 5.910.000 dinara.

Za radove na uglu Novosadskog puta i Ulice Nova 1 procenjena vrednost je 10.425.000 dinara, dok postavljanje semafora na uglu Novosadskog puta i Stevana Sinđelića, Novosadskog puta i Šumske, koje su spojene u jedan tender, košta 21.720.000 dinara. Prema proceni UGZI-ja, postavljanje semafora na uglu Radomira Raše Radujkova i Stojana Novakovića bi trebalo da košta do 14.120.000 dinara, a na uglu Temerinske, dr Jovana Andrejevića i Živojina Ćuluma 15.550.000 dinara.

U dokumentaciji UGZI navodi da je za izradu projekta semaforizacije Venizelosove i Filipa Višnjića predviđeno 833.333,33 dinara, za Braće Ribnikar i Danila Kiša 916.666,67 dinara, za Bate Brkića i Anđe Ranković 916.666,67 dinara, a za ulice Oslobođenja i Partizanske u Rumenci 833.333,33,

Kažimo i da se u tenderskoj dokumentaciji, skoro za svako projektovanje ili radove navodi da se izvode u cilju povećanja bezbednosti pešaka i biciklista zbog saobraćajnih nezgoda, a kod nekoliko raskrsnica i blizina škole ili drugih javnih objekata.

Izvor: 021.rs
Foto: pixabay