Početna Gradske teme Grad izdvojio 395 miliona dinara za novi vrtić na Klisi: Primiće 244...

Grad izdvojio 395 miliona dinara za novi vrtić na Klisi: Primiće 244 najmlađih sugrađana

0

Zamenik gradonačelnika Milan Đurić obišao je radove na izgradnji novog vrtića na Klisi, u Orahovoj ulici, zajedno sa direktorkom PU “Radosnog detinjstvaMarijanom Popov i Dinom Vučinić, članica Gradskog veća za obrazovanje.

Ovo je zaista jedan lep objekat, futuristički objekat. Iz Grada je za njega izdvojeno 395 miliona dinara i imaće 2620 kvadratnih metara, u kojem će već u septembru krenuti 244 naših najmlađih sugrađana – rekao je zamenik gradonačelnika Đurić.

Napomenuo je i da je su za kraj tekuće godine najavljeni radovi na objektima predškolskih ustanova PU “Radosno detinjstvo” u Veterniku, Sajlovu i Adicama, kako bi se smanjile liste čekanja.

Direktorka PU “Radosno detinjstvo” Marijana Popov istakla je da su ponosni što će dobiti 73 vrtić u njihovoj ustanovi, koji se razlikuje od svih vrtića, jer je prilagođen novom programu po kojem ustanova radi.

Od sledeće nedelje ćemo dopustiti svim roditeljima da uđu po svoju decu, pod svim epidemiološkim merama i bez velikih zadržavanja. Mi smo i do sada puštali jedan deo roditelja u naše vrtiće, to su bili roditelji dece do 3 godine, ali od ponedeljka biće mogućnosti da uđu svi – izjavila je Popov.

Izvor: nsuzivo.rs
Foto: pixabay