Početna Gradske teme Prva ovogodišnja novosadska Kritična masa sledećeg petka

Prva ovogodišnja novosadska Kritična masa sledećeg petka

0

Prva ovogodišnja novosadska Kritična masa biće održana u petak, 11. juna. Start je u Limanskom parku.

Okupljanje biciklista, ali i skejtera, roleraša, monociklista i drugih učesnika u saobraćaju koji prevoznim sredstvima ne zagađuju okolinu biće u 17 časova, poručuju u Novosadskoj biciklističkoj inicijativi i Novosadskoj kritičnoj masi.

Kritična masa kretaće se sledećom putanjom: Narodnog fronta, Ive Andrića, Bulevar cara Lazara, Bulevar Evrope, Futoški put, Braće Dronjak, Bulevar Jovana Dučića, Radomira Raše Radujkova, Hadži Ruvimovu, Bulevar kralja Petra I, Bulevar oslobođenja, Jevrejsku, Bulevar Mihaila Pupina i Ulicu Modene, sa završetkom vožnje na Trgu slobode.

Tokom ove godine nismo bili u mogućnosti zajedno da se vozimo zbog pandemije. Ipak, putem razgovora sa vlasnicima biciklističkih radnji i pregledom brojača biciklista postavljenim na raznim mestima u gradu, broj biciklista očigledno je porastao, pa nas sada u Novom Sadu ima oko 40.000 (dok nas je 2018. bilo oko 30.000). Vreme je i da novim biciklistima pružimo specifičan osećaj kakav Kritična masa i druženje tokom zajedničke vožnje pruža – poručuju u NSBI.

Izvor: novisad.com
Foto: pixabay