Početna Gradske teme Grad Novi Sad donirao Hitnoj pomoći četiri vozila

Grad Novi Sad donirao Hitnoj pomoći četiri vozila

Zavodu za hitnu medicinsku pomoć u Novom Sadu uručena su četiri nova vozila koja su donacija Grada Novog Sada.

Predaji jednog sanitetskog vozil za transport pacijenata, jednog vozila za urgentne ekipe i dva putnička vozila prisustvovao je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

On je zajedno sa pokrajinskim sekretarom za zdravstvo doc. dr Zoranom Gojkovićem i direktorom Zavoda dr Bogdanom Živanovićem posetio i gradilište nove zgrade Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Novi Sad.

– Povod da danas obiđemo lokalitet gde niče nova zgrada Zavoda za hitnu medicinsku pomoć jeste predaja četiri vozila ukupne vrednosti oko 12,5 miliona dinara. Grad svake godine kupuje nova vozila za Hitnu pomoć i to je već tradicija, a ove godine je poseta sadržajnija utoliko što smo obišli i ovaj sjajni infrastrukturni projekat koji zajedno finansiraju Grad i Pokrajinska vlada – istakao je Vučević.

Govoreći o dinamici radova na izgradnji novog objekta Hitne pomoći u Novom Sadu, Vučević je istakao da je izgledno da će taj objekat biti završen pre predviđenih rokova, te da je Grad zajednički preko Gradske uprave za zdravstvo i Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo sproveo javne nabavke za opremu.

Gradonačelnik Novog Sada je napomenuo da će zgrada Hitne pomoći, kada počne sa radom na novoj adresi, biti najmodernija i najopremljenija, odnosno, baš onakva kakvu Novosađani i zaslužuju.

– Čestitam direktoru Živanoviću i zahvaljujem se zaposlenima za sve što su radili u ovoj godini, kao i prethodnih godina, za naše sugrađane. Čestitam i na izvanrednoj dinamici radova na novoj zgradi prvenstveno izvođačima radova, kao i doc. dr Gojkoviću, jer toga ne bi bilo da nema sinhronizovanih aktivnosti i velike uzajamne podrške na relaciji Grad-Pokrajina – rekao je Vučević.

Gojković kaže da Pokrajina sprovodi odgovornu politiku u zdravstvu na isti način kako se to radi u Gradu Novom Sadu.

– Nije bitno šta je čija ingerencija i ko je za šta zadužen. Ne želimo da se opterećujemo birokratskim procedurama, naši građani zaslužuju ovakve velelepne objekte, najsavremeniju opremu i najbolju medicinu, jer nam je zdrava nacija jedini putokaz za budućnost – rekao je Gojković.

Poklonjeno sanitetsko vozilo za transport pacijenata je vozilo opremljeno neophodnom opremom koje omogućuje prevoz obolelih, teško pokretnih i nepokretnih bolesnika u druge zdravstvene ustanove, na kućno lečenje i svuda gde za to postoji potreba, a može se koristiti i kao sanitetsko vozilo za urgentne ekipe.

Vozilo za urgentne ekipe namenjeno je za efikasan rad ekipa na pružanju hitne medicinske pomoći kod svih urgentnih stanja na licu mesta, a opremljeno je savremenom opremom, EKG aparatima, defibrilatorima i ostalom opremom koja se koristi kod akutnih stanja i u slučajevima nesreća.

Izvor: RTV
Foto: Novisad.rs