Početna Sport Ivana Španović i Viktor Nemeš najuspešniji sportisti u Vojvodini

Ivana Španović i Viktor Nemeš najuspešniji sportisti u Vojvodini

Atletičarka Ivana Španović i rvač Viktor Nemeš proglašeni su za najbolje sportiste Vojvodine u 2017. godini, te im je pripalo priznanje “Vihor”, koje dodeljuje Pokrajinska vlada.

U konkurenciji najboljih muških ekipa priznanje je pripalo Odbojkaškom klubu “Vojvodina” iz Novog Sada, dok je u konkurenciji najboljih ženskih ekipa nagrađen Stonoteniski klub “Obilić-Aleva” iz Novog Kneževca.

Najbolji sportista i sportistkinja sa invaliditetom su Mitar Palikuća i Borislava Perić-Ranković, najbolja sportska organizacija u muškoj konkurenciji je Stonoteniski klub invalida Zrenjanina “K2-Zrenjanin”, dok je u ženskoj konkurenciji nagrađen Stonoteniski klub osoba sa invaliditetom “Spin-Novi Sad”.

Čestitajući nagrađenima potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević rekao je da su svoje nagrade zaslužili sjajnim rezultatima koje su ostvarili i pobedama koje su izvojevali na sportskim borilištima širom planete, čime su bili “najbolji ambasadori” Srbije širom planete.

– To nas obavezuje da sportu posvećujemo posebnu pažnju. Zbog toga je, u godini za nama, iz pokrajinskog budžeta izdvojeno 86,3 miliona dinara za gradnju, revitalizaciju, održavanje i opremanje sportskih terena i objekata širom Vojvodine – rekao je Milićević i dodao da je za tu namenu izdvojeno dvostruko više sredstva nego 2016.

Pored toga, kako je Milićević kazao, u prioritete je uvrštena i izgradnja Centra za razvoj sporta i edukaciju omladine na Letenci. Za izgradnju Centra u 2017, obezbeđeno je 350 miliona dinara.

Pokrajinski sekretar za sport Vladimir Batez kazao je da je 2017. bila uspešna za srpski i vojvođanski sport, jer su sportisti nastavili sa kontinuitetom postizanja vrhunskih rezultata.

– Vojvođanski sport ima svoj kvalitet, i mi ćemo se truditi da i nadalje dobija podršku kakvu zaslužuje – poručio je Batez.

Izvor: Beta
Foto: vojvodina.gov.rs