Početna Gradske teme Grad Novi Sad podržava interaktivni vodič kroz roditeljstvo

Grad Novi Sad podržava interaktivni vodič kroz roditeljstvo

0

Kroz pilot projekat „Podrška lokalnim samoupravama za širenje dobrih politika i praksi podrške roditeljstvu“ koji je deo programa „Podsticajno roditeljstvo kroz igru“ Grad Novi Sad podržava „Bebbo“ aplikaciju.

„Bebbo“ mobilna aplikacija pruža neohodnu podršku roditeljima u prvim godinama života njihovog deteta, kako bi pratili rast i razvoj, brinuli o zdravlju i ishrani deteta, pravovremenim pedijatrijskim pregledima i vakcinaciji, ali i brinuli o sebi, a dostupna je u Google i Apple onlajn prodavnicama. „Bebbo“ je unapređena verzija aplikacije „HaloBeba – Vaš saputnik u roditeljstvu“ koju su razvili UNICEF u Srbiji i Gradski zavod za javno zdravlje Beograd, zajedno sa telefonskim savetovalištem „HaloBeba“, a u saradnji sa Nordeus fondacijom. Sadržaj aplikacije može se personalizovati prema uzrastu deteta, a svi podaci se čuvaju na ličnom uređaju korisnika. Mogu ga koristiti oba roditelja istovremeno za jedno ili više dece.

eraktivni vodič kroz roditeljstvo omogućava roditeljima da evidentiraju preventivne pedijatrijske i druge lekarske preglede, prate kalendar vakcinacije, beleže primljene vakcine, dobiju podsetnik o predstojećim vakcinacijama.

Takođe, kada im ponestanu ideje za dnevne aktivnosti sa decom, mogu da konsultuju „Bebbo“ aplikaciju, koja će preporučiti upravo one koje najviše podstiču učenje i razvoj, a tu je i biblioteka saveta sa preko 700 članaka i video zapisa. Informacije o dojenju, ishrani, vakcinaciji, igri, učenju i zdravlju, najtraženije su među roditeljima, a „Bebbo“ aplikacija nudi upravo odgovore na ova pitanja, kao i savete u vezi sa zdravljem dece.

Ovaj sveobuhvatni vodič za roditeljstvo i odrastanje deteta dostupan je korisnicima i Android i iOS uređaja, u onlajn, ali i oflajn modalitetu kada se sadržaj prethodno učita sa interneta, pa će biti dostupna i onima koji nemaju uvek internet konekciju.

Više informacija o „Bebbo“ aplikaciji dostupno je na sajtu savetovališta „HaloBeba“ https://www.halobeba.rs/aktuelnosti/bebbo-aplikacija/ , a video vodič kroz aplikaciju može se pogledati na https://www.halobeba.rs/aktuelnosti/bebbo-aplikacija/

Izvor: RTV
Foto: Promo