Početna Gradske teme Grad Novi Sad prodaje osam stanova solidarnosti, pogledajte uslove

Grad Novi Sad prodaje osam stanova solidarnosti, pogledajte uslove

0

Grad Novi Sad raspisao je oglas za prodaju osam stanova na više lokacija u gradu, koji se prodaju kao stanovi solidarnosti.

Kako se navodi u javnom pozivu, tri stana su namenjena osobama sa invaliditetom, dok za preostalih pet mogu da konkurišu svi ostali, pod uslovom da ispunjavaju ostale kriterijume.

Grad nudi tri stana u Kisačkoj 55 namenjena osobama za invaliditetom. Jedan stan od 40 kvadratnih metara predviđen je za dvočlano domaćinstvo, dok su ostala dva stana od 55 kvadrata namenjeni tročlanim porodicama.

U ponudi je i stan od 47 kvadrata za tročlanu porodicu u Banatskoj 4A, zatim stan od 40 kvadratnih metara za dvočlano domaćinstvo u Đorđa Magaraševića 4, kao i stan od 49 kvadrata na Futoškom putu 14D za tročlanu porodicu. Novi Sad prodaje i stan od 26 kvadrata u Braće Mogin 10 namenjen jednočlanom domaćinstvu, kao i stan od 65 kvadrata na Bulevaru cara Lazara 47 za petočlano domaćinstvo.

Da bi neko konkurisao za stan, osim toga što ima državljanstvo Srbije i prebivalište u Novom Sadu, neophodno je da nema mogućnost da sopstvenim sredstvima reši stambeno pitanje za sebe i porodicu.

Poslednji kriterijum se određuje na osnovu maksimalnog mesečnog prihoda po domaćinstvu, koje se kreće od 110.057,75 dinara za jednu odraslu osobu do 418.219,43 dinara za pet odraslih osoba.

Ovih osam stanova se prodaje po nešto nižim cenama od tržišnih, u najviše 240 rata bez učešća. Ponuđena cena kvadrata za svaki stan je različita i idu od oko 700 do 900 evra po kvadratu, odnosno od 80.387,75 dinara po kvadratu za najmanji u Braće Mogin do 104.707 dinara po kvadratu za stan od 40 kvadrata u Đorđa Magaraševića.

Zahtevi sa potrebnom dokumentacijom se šalju Stambenoj komisiji, preko Gradske uprave za imovinu i imovinsko prave poslove, u Narodnog fronta 53 ili preko sajta www.novisad.rs, odnosno sajta uprave www.imovina.novisad.rs.

Izvor: 021.rs
Foto: Pixabay