Početna Gradske teme Grad obezbedio novac za talentovanu mladu inovatorku

Grad obezbedio novac za talentovanu mladu inovatorku

kondic_m

Učenica Gimnazije “Jovan Jovanović Zmaj” Jovana Kondić ipak će otići na predstojeće takmičenje u inovacijama “Arhimedes”, koje se održava od 2. do 5. aprila u Moskvi, jer je novac za njenu prijavu na takmičenje, kao i za put i boravak u Rusiju obezbedio Grad Novi Sad.

Mlada inovatorka kaže da će se za tih nekoliko dana provedenih u Rusiji potruditi da svetu pokaže da Novi Sad i Srbija imaju mnogo toga da ponude, a naročito kada su u pitanju mladi, obrazovani i vredni ljudi.

– Potrudiću se da svima pokažem da priče o kvalitetu našeg obrazovanja nisu laž i da naši đaci, koji su zaista vredni, imaju mnogo toga da pokažu svetu – kazala je Jovana Kondić.

Za njen talenat saznalo se na minulom “Guglovom” takmičenju u inovacijama za mlade od 13 do 18 godina iz celog sveta, gde se plasirala među 30 najboljih mladih inovatora sveta.

Ona je na tom takmičenju predstavila svoj izum – termoizolacioni panel napravljen od zeolita, vlakana celuloze i cementa, koji je ocenjen kao izuzetan jer je visokoefikasan, ne gori i može se reciklirati, čime čuva životnu sredinu, prenosi Dnevnik.

Njen odlazak na takmičenje u Moskvu bio je neizvestan jer nije imala potrebnih 3.500 evra.

Izvor: Dnevnik
Foto: F.Bakić