Početna Politika Šta radite, bre?! “Tržnici” neophodan apartman na Zlatiboru i skupoceni alkohol

Šta radite, bre?! “Tržnici” neophodan apartman na Zlatiboru i skupoceni alkohol

verbier-luxury-winter-rental-chalet-apartment-residence-cimerose-7-16

Uprava novosadskog javno-komunalnog preduzeća Tržnica pre nekoliko dana raspisala je oglas za zakup vile na Zlatiboru, uprkos oštrim merama štednje koje su i dalje na snazi.

Kako se 021 uverio pregledom dokumentacije, vila na Zlatiboru bi se koristila 365 dana, a potrebno je da, između ostalog, bude opremljena i prostorom za smeštaj ski opreme.

Konkretno, Tržnici treba prostor na Zlatiboru koji ima 45 kvadrata, da se nalazi u I gradskoj zoni ovog turističkog naselja, da je u prizemlju objekta, da ima parking mesto ispred objekta i garažno mesto, da u blizini ima igraonica za decu, da ima posebnu prostoriju za odlaganje ski opreme, da je opremljen sa dva televizora, kablovskom, internetom, da ima interfon, da je objekat obezbeđen video nadzorom, kao i da ima mašinu za pranje veša i centralno grejanje.

Ovo nije prvi put da Tržnica zakupljuje apartman, jer je i prošle godine na istovetnom tenderu (dokumentacija je istovetna, a razlika je samo u datumu) posao pripao Agenciji za turizam, nekretnine i menjačnica “Zlatibor tours” po ceni od 959.868 dinara.

Tržnica je ovih dana raspisala i tender za nabavku hrane i pića. Ovo je redovna nabavka kafe i sličnih proizvoda koje kupuju sva preduzeća, ali se ova izdvaja po tome što na spisku ima potrebe i za viskijem.

Naime, Tržnici je potrebno 6 flaša od 0,7 litara Džoni Vokera, što je opet manje nego pre nekoliko meseci kada su kupili 5 flaša istog viskija i 5 flaša od 0,7l viskija Balantajns.

Da se u Tržnici ipak ne štedi na alkoholu govori podatak da se u novoj nabavci potražuje 18 flaša rakije, u odnosu na 15 koje su nabavljene polovinom prošle godine. Takođe i 63 litre Kovačevićevih vina, te 144 litre Lav i Jelen piva.

Podsetimo da su čelnici gradske vlasti zbog finansijske krize, usled čega je i budžet grada značajno manji, više puta isticali da su potrebne uštede u gradskoj kasi, kao i u poslovanju javnih preduzeća.

Tender za apartman iz 2015
Tender za apartman iz 2015.
Tender za apartman iz 2014
Tender za apartman iz 2014.
Pobednik tendera za apartman iz 2014
Pobednik tendera za apartman iz 2014.
Tender za viski 2015
Tender za viski 2015.
Tender za viski 2014
Tender za viski 2014.

Izvor: 021.rs