Početna Gradske teme Grad obezbedio sredstva za troškove prevoza srednjoškolaca

Grad obezbedio sredstva za troškove prevoza srednjoškolaca

gsp5

U budžetu Grada obezbeđena su sredstva za regresiranje dela troškova prevoza učenika srednjih škola koji sa teritorije grada putuju u druge opštine zbog nastave. Ti učenici mogu da ostvare pravo na:

– 80 odsto regresirani prevoz – ovo pravo ostvariće učenici koji su bez jednog ili oba roditelja, učenici iz porodica koje ostvaruju pravo na dečiji dodatak, učenici koji poseduju izbegličku ili raseljeničku legitimaciju, učenici koji su deca palih boraca ili ratnih vojnih invalida sa teritorije Grada Novog Sada, kao i učenici iz porodica u kojima međugradskim prevozom putuje dvoje ili više učenika

– 40 odsto regresirani prevoz – ovo pravo ostvaruju svi ostali učenici koji putuju u druge opštine gde pohađaju nastavu u srednjim školama čiji je osnivač Republika, Autonomna pokrajina ili jedinica lokalne samouprave.
Pravo na regresiranje troškova prevoza učenici ostvaruju od oktobra 2015. godine, pa sve do kraja nastave u školskoj 2015/2016. godini, odnosno najdalje do juna 2015. godine.

Zahtevi se podnose u Pisarnici Gradske kuće, Trg slobode 1 (prizemlje), šalteri 13 i 14, svakog radnog dana od osam do 15 časova.

Rok za podnošenje zahteva je 25. septembar, da bi učenici povlastice za prevoz koristili od oktobra, a naknadno prispeli zahtevi biće obrađeni u narednom mesecu.
Sva potrebna obaveštenja mogu se dobiti u Gradskoj upravi za obrazovanje, telefonom na broj 4882-725, od osam do 15 časova.

Autor: 021.rs

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here