Početna Politika Nova stranka optužila Vučevića da parama iz gradskog budžeta plaća bilborde

Nova stranka optužila Vučevića da parama iz gradskog budžeta plaća bilborde

0

nova-stranka

Nova stranka je danas optužila gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića iz Srpske napredne stranke da iz gradskog budžeta plaća bilborde za predstojeću izbornu kampanju.
Nova stranka je saopštila da je Vučević već potpisao ugovor za zakup biborda vredan 14.000 evra za “uslugu informisanja javnosti putem informativnih panoa”.

Sve to je urađeno po dobrom naprednjačkom običaju sa samo jednom podnesenom ponudom i u maksimalnom iznosu predviđenih sredstava“, navodi se u saopštenju.

Nova stranka je ocenila da je sadašnja gradska vlast “najbahatija i najnesposobnija” u istoriji Novog Sada, iako je glavni grad Vojvodine “jedan od najbogatijih gradova”” u Srbiji, s godišnjim budžetom od oko 180 miliona evra.

Da bi se nekako prikazali rezultati, kojih objektivno nema, potrebna je prljava i skupa kampanja. Sve će to da plate građani Novog Sada, pa i bilborde kojima će gradonačelnik da nas obavesti o ‘velikim uspesima’. Zato za predstojeće izbore vladajuća koalicija ne bira načine i sredstva kako bi obezbedila još četiri godine mandata za pljačkanje i razaranje Novog Sada“, piše u saopštenju.

Nova stranka je optužila gradsku vlast da će za kampanju iskoristiti novac koji je “koruptivnim radnjama” izvučen iz gradskih javnih i komunalnih preduzeća i navela da gradska vlast nije realizovala ni jednu značajnu investiciju.

Autor: Beta