Početna Gradske teme Grad od republičkog Fonda za sanaciju šteta od poplava dobija 1,7 miliona

Grad od republičkog Fonda za sanaciju šteta od poplava dobija 1,7 miliona

klisa_voda_1

Vlasnici 36 stambenih i jednog poslovnog objekata u Novom Sadu dobiće po 40.000 dinara za sanaciju od poplava iz maja prošle godine. Ovaj novac Grad će dobiti iz republičkog Fonda za sanaciju i zaštitu od elementarnih nepogoda i isplata će početi pošto Skupština grada odobri program raspodele sredstava na sednici naredne nedelje.
Ukupno je predviđeno da se isplati 1.480.000 dinara za oštećene objekte, a iz Republike će stići još 305.000 dinara koje će novosadska vlast upotrebiti za sanaciju puta Popovica-Grigovački put.

Odluka o raspodeli sredstava otkriva i kakva su sve oštećenja zabeležena u poplavama od 25. do 29.maja i uglavnom preovlađuje prodor vode u suterenskim stanovima i podrumskim prostorijama u visini od 20 do 80 centimetara.
Većina kuća koje su pretrpele oštećenja su bile u prigradskim naseljima i to u Kovilju 12, Futogu šest, Kisaču tri i u Veterniku i Rumenki po jedan objekat. U samom Novom Sadu, voda je najviše štete napravila na Slanoj bari i Klisi gde će po 40.000 dinara dobiti vlasnici 11 kuća, a novac će dobiti i vlasnici dva stana u prizemlju u centru (ulice Vase Stajića i Maksima Gorkog).

Autor i foto: 021.rs