Početna Gradske teme Međunarodna izložba zlatarstva i časovničarstva

Međunarodna izložba zlatarstva i časovničarstva

novosadski_sajam_master_centar

Međunarodna izložba zlatarstva i časovničarstva “Sjaj”, 20. po redu, održaće se od četvrtka, 5. novembra do nedelje, 8. novembra u Hali “Master” Novosadskog sajma. Najviše će biti zlatara i časovničara iz Srbije, a dolazak su najavlili i učesnici iz Turske, Bugarske, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Makedonije.

Očekuje se da budu prikazani zlatni i srebrni nakit, nakit s dijamantima, dragim kamenjem i Svarovski elementima, drago, poludrago i sintetičko kamenje, mašinski brušeni cirkoni, satovi iz novih linija svetskih brendova, ali i nakit od nerđajućeg čelika, bižuterija, alati i mašine za zlatarstvo i časovničarstvo, ambalaža, oprema za čuvanje i izlaganje nakita, oprema za bušenje ušiju i pirsing.

Izlagačima i posetiocima će tokom četiri dana biti dostupne i informacije o obrazovanju kadrova u zlatarstvu, novim tehnikama u izradi, kao i modernom dizajniranju nakita.

Svečano otvaranje je u četvrtak, u 11. časova.

Stručna komisija Novosadskog sajma ocenjivaće kvalitet izloženih eksponata na Izložbi ”Sjaj”, a biće vrednovan i dizajn proizvoda. Nagrade najuspešnijima biće uručene u petak, 6. novembra, od 14 časova, u Kongresnom centru “Master”.

Radno vreme izložbe je od 10 do 19 časova. Posetioci će u Halu “Master” ulaziti iz Aule Novosadskog sajma. Prilikom ulaska svi će prolaziti kroz detektor za metal. Ulaz je besplatan (uz obaveznu registraciju na ulazu u Halu “Master”).

Autor: 021.rs