Početna Gradske teme Grad plaća obezbeđenje 29 miliona dinara

Grad plaća obezbeđenje 29 miliona dinara

0

Iz budžeta grada biće izdvojen 29,1 miliona dinara za angažovanje fizičkog obezbeđenja.

Posao na upravo završenom tenderu pripao je firmi “Intersec team”, koja je bila jedini ponuđač. Ova firma je i ranijih godina dobijala poslove na obezbeđenju objekata Gradske uprave i javnih preduzeća u milionskim iznosima.

Kako se navodi u konkursnoj dokumentaciji, privatno obezbeđenje će kontrolisati ulazak i izlazak iz objekata lokalne uprave, intervenisati u slučaju poziva zaposlenih ili samoinicijativno u slučaju incidenata, zadržati do dolaska policije osobu koja je zatečena u vršenju krivičnog ili prekršajnog dela.

Grad očekuje angažovanje 36 osoba na poslovima obezbeđenja, koji će raditi uz već zaposlene radnike u okviru Odseka za obezbeđenje objekata Grada Novog Sada. U dokumentaciji stoji i da privatno obezbeđenje mora da nosi uniformu i službenu legitimaciju, kao i da svi radnici moraju da imaju važeću licencu koju izdaje MUP za obavljanje poslova fizičko-tehničke zaštite bez oružja.

U javnoj nabavci Grad je naveo da od privatnog obezbeđenja očekuje da obezbedi 10 ručnih metal detektora za lokacije gde već nisu instalirane, kao i da ima opremu za kontrolu alkoholisanosti radnika obezbeđenja.

Novi Sad je ovim tenderom od privatnog obezbeđenja tražio da imaju prenosna vrata sa “smart” sistemom koja bi se po potrebi instalirala i služila za merenje telesne temperature, identifikaciju lica, izdaju upozorenja o nenošenju maske, detekcije oružja i slično. Angažovana firma za obezbeđenje takođe treba da poseduje i opremu sa četiri IP kamere koje snimaju i detektuju lica, ponašanje, nenošenje maske, nenošenje radne uniforme, pušenje, dim i požar. Memorija ovog servera za detekciju treba da bude do 50.000 zapisa, a uz to treba i da ima galeriju lica od 100.000 slika.

Privatnik će raditi na obezbeđenju Gradske kuće, Skupštine grada, Matičarskog zdanja, Gradske inspekcije i komunalne milicije u Dimitrija Tucovića 3, Poreske uprave, Uprave za imovinu, Uprave za građevinsko zemljište i inevsticije, Uprave za urbanizam i gađevinske poslove, Uprave za socijalnu i dečiju zaštitu, Komesarijata za izbeglice i raseljenja lica, Uprave za privredu i zaštitu životne sredine, objektu u Patrijarha Rajačića 24 u Petrovaradinu, kao i u Sinagogi.

Izvor: 021.rs
Foto: Pixabay