Početna Gradske teme Grad ponovo pokušava da nađe firme za popravke na Tvrđavi

Grad ponovo pokušava da nađe firme za popravke na Tvrđavi

Uprava za građevinsko zemljište i investicije (UGZI) pokušaće novim tenderima da pronađe izvođače radova na obnovi osmatračnice na bastionu Marije Terezije i za sanaciju bastiona Svetog Leopolda na Petrovaradinskoj tvrđavi.

Za radove na osmatračnici, vredne 1,7 miliona, Uprava već nekoliko godina ne uspeva da pronađe izvođača, dok je za radove na Leopoldovom bastionu, vredne 4,3 miliona dinara, ovo drugi pokušaj da tender uspe. Podsetimo da su ovi radovi na Tvrđavi jedini ozbiljniji poslovi na rekonstrukciji ovog spomenika kulture planirani za ovu godinu.

Obnova osmatračnice, odnosno ponovna izgradnja planira se od njenog uklanjanja 2008. godine, kada je pretila opasnost da padne na put ispod Tvrđave, dok se bastion Svetog Leopolda obnavlja kako bi se zaustavio prodor vode u podzemlje i istovremeno gornji plato uredio za pešake.

Dok je tender za obnovu osmatračnice otvoren za sve ponuđače, za bastion je napravljena nabavka sa pozivom ponuđačima i UGZI je pozvao novosadska preduzeća “Graditelj NS”, JKP “Lisje”, “Karin komerc” i “Put-invest” da dostave ponude.

Izvor: 021
Foto: Ilustracija/Pixabay