Početna Crna hronika Slučaj okrivljenog za pucnjave u Petrovaradinu prebačen na Viši sud

Slučaj okrivljenog za pucnjave u Petrovaradinu prebačen na Viši sud

Postupak koji se vodio protiv Miloša M. (32) iz Petrovaradina zbog sumnje da je odgovoran za višednevne pucnjave na kuće na Bukovačkom putu i okolini, prebačen je iz Osnovnog u Viši sud zbog izmena zakona, a termin glavnog pretresa još nije u rasporedu suđenja za ovaj mesec.

Te nezvanične informacije preneo je “Dnevnik”, koji navodi da je 32-godišnjak osumnjičen za neovlašćeno držao vatreno oružje, municiju, delove i eksplozivne materije čije držanje građanima nije dozvoljeno, te da je pucanjem iz vatrenog oružja u Petrovaradinu izazvao opasnost za život i telo ljudi.

On se na početku procesa izjasnio da se ne oseća krivim za dela zbog kojih je okrivljen pred Osnovnim sudom u Novom Sadu.

– Ne osećam se krivim. Razumeo sam optužnicu i osporavam je u celosti. Ne želim da iznesem svoju odbranu. I dalje ću se braniti ćutanjem. Takođe, svestan sam da na ovaj način otežavam prikupljanje dokaza u ovom postupku – poručio je on na početku suđenja.

Na meti pucnjava bilo je pet kuća i dva automobila. Hici su ispaljeni iz pištolja, a samo u jednom slučaju, u pucnjavi na kuću B. M, korišćena je automatska puška. Pucano je na kuću u Ulici Tome Maretića 3, i na poslovni objekat s brojem 24 u istoj ulici. S tri metka je gađana i kuća B. B. u Bukovačkom dolu. Gađana su i dva automobila “bmw” i džip u Livadskoj ulici. Policija je opkolila kuću na Bukovačkom putu 47, u kojoj je okrivljeni stanovao s ocem, majkom i bratom, a u akciji privođenja je učestvovao veliki broj policajaca i pripadnika Žandarmarije.

On je ranije bio specijalac u vojsci, a prilikom hapšenja policiji je rekao da većinu tih ljudi u čije je kuće i automobile pucao nije ni poznavao.

Na ročištu 30. juna prošle godine sudsko veće je, posle predloga odbrane, prihvatilo da okrivljeni nakon 15 meseci izađe iz pritvora, ali mu je odredilo meru elektronskog nadzora.

Izvor: Dnevnik/021
Foto: Ilustracija/Pixabay